9 вересня 2022, 14:58

'"Зброя контрнаступу", – офіцер Ізраїлю Ігаль Левін підбив підсумки "Рамштайн-5"

На останній зустрічі "Рамштайн" узгоджувалося постачання Україні озброєння, необхідного під час наступальних операцій.

'"Зброя контрнаступу", – офіцер Ізраїлю Ігаль Левін підбив підсумки "Рамштайн-5"

На американській авіабазі "Рамштайн" у Німеччині відбулася вже п'ята зустріч Контактної групи з оборони України. У ній взяли участь понад 50 країн-союзниць Києва. Підсумки позитивні. Вони посилять можливості ЗСУ під час контрнаступу.

Таку думку в ефірі ізраїльського радіо висловив офіцер Армії оборони Ізраїлю Ігаль Левін.

За його словами, озброєння, яке було погоджено для передачі Києву у рамках "Рамштайну", розраховане саме на контрнаступ. Однією з головних ознак є наявність у списку артилерійських знарядь НАТОвського калібру 155 мм.

"155-мм гаубиці - це легкі системи якраз для фронтового бою. Коли ви наступаєте стрімко, вам треба швидко розгорнути артилерію та завдати удару", - пояснив Левін.

Зазначив він також наявність у списку військової колісної техніки, необхідної для перевезення живої сили, зокрема всюдиходи "Хамві". Вони також будуть у нагоді українцям при звільненні своїх територій.

"Війна вимагає багато техніки. Чим більше, тим краще", - повідомив офіцер Ізраїлю.

Третій елемент, який свідчить про наступальний характер військової допомоги, - це протирадарні ракети. Вони необхідні для винесення системи протиповітряної оборони ворога, зокрема систем "С-300". Це надзвичайно важливий і потрібний аспект операції, який дозволить Україні використовувати штурмову авіацію та "Байрактари" на фронті, надаючи вогневу підтримку своїм силам.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Левін розкрив труднощі із руйнуванням Кримського мосту.

Ми також писали, що Левін відреагував на чутки про закупівлю Кремлем 1000 БПЛА в Ірану.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Игаль Левин

Останні новини