31 серпня 2022, 10:09

Експерт озвучив період гарячих боїв в Україні та терміни, коли вони підуть на спад

Активні бойові дії підуть на спад ближче до середини листопада через погіршення погодних умов.

Експерт озвучив період гарячих боїв в Україні та терміни, коли вони підуть на спад

У ГУР Міноборони України заявляють, що осінь 2022 року принесе багато приводів для депресії у лавах окупаційних військ, а наступні два місяці можуть бути переломними у війні ЗСУ проти окупантів.

Таку думку висловив експерт Центру вивчення війни Антон Міхненко в інтерв'ю УНІАН.

Вересень і жовтень супроводжуватимуться серйозними сутичками на полі бою.

Експерт заявив, що переломний момент для ЗСУ вже настав. Навіть незважаючи на заяви Міноборони РФ, яка постійно каже про черговий "успіх" в Україні, хоча найбільше досягнення окупантів – захоплення Лисичанська. З того часу минуло більше місяця, а ворожі війська так і не просунулися серйозно вглиб Донбасу.

Міхненко підкреслив, що таких успіхів ЗСУ вдалося досягти навіть без зброї, яка має прибути в Україну за ленд-лізом.

Той факт, що у РФ почалася організація з пошуку добровольців, суттєво не вплине на війну в Україні. Москву могла б врятувати лише загальна мобілізація.

У листопаді активні бойові дії підуть на спад через погану погоду. Однак і тут слід розуміти, що погані погодні умови нашкодять лише окупантам, яким важко просуватиметься по сльоті та бруду. А ось HIMARS ніщо не завадить завдавати ударів по ворожій військовій техніці та живій силі.

Міхненко заявив, що окупанти спеціально тягтимуть до зими, щоб відпочити від війни. Проте ЗСУ вже не зупинити. Єдиний спосіб – сісти Путіну за стіл переговорів, але реально оцінювати ситуацію на полі бою в Україні.

Раніше Дмитро Кулеба озвучив кілька умов для РФ, під час виконання яких Київ готовий буде відновити переговорний процес із Москвою.

Нагадаємо, за 30 серпня українським захисникам вдалося ліквідувати на Півдні України понад 117 російських військовослужбовців.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини