3 серпня 2022, 11:47

Експерт розповів про снаряди, які США можуть передати Україні у новому пакеті військової допомоги

Не виключено, що 17-й пакет військової допомоги США Україні може містити ракети, які збільшать вогневий вплив ЗСУ на окупантів.

Експерт розповів про снаряди, які США можуть передати Україні у новому пакеті військової допомоги

На початку цього тижня стало відомо про черговий пакет військової допомоги для України від США. Достовірно відомо, що це будуть снаряди та ракети до РСЗВ і гаубиць 155-мм калібру.

Військовий експерт і полковник запасу ЗСУ Роман Світан дав коментар у прямому ефірі телемарафону.

Він нагадав, що новий пакет військової допомоги оцінений у 550 млн доларів і містить 75 тисяч снарядів для гаубиць і 3 тисячі для РСЗВ.

Світан сподівається, що Вашингтон передасть ракети М31, дальність яких становить від 50 до 70 км. Якщо це будуть снаряд типу М26, то ЗСУ варто розраховувати на дальність до 45 км. Обидва типи ракет дадуть можливість бити по ворогові вглиб фронту до 30 км (варто враховувати позицію української артилерії щодо лінії фронту). Однак якщо Вашингтон передасть щось далекобійніше, то тоді можна говорити й про удар по Кримському мосту.

При цьому експерт не заперечує й того факту, що нова військова допомога з боку США має збільшити вогневий вплив на супротивника у 2-3 рази.

У США заявили, що надали Україні 17 пакетів військової допомоги на загальну суму 8 млрд доларів.

Раніше ми повідомляли, що після удару ЗСУ по залізничній станції у Брилівці окупанти на деякий час втратять сполучення з Кримом.

Нагадаємо, у ніч на 3 серпня українська артилерія добре відпрацювала по ворожих військових складах у Чорнобаївці та Новій Каховці.

ВАЖЛИВО ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Сеть

Останні новини