26 липня 2022, 15:15

"Путін програв війну, йому терміново потрібне перемир'я", – Піонтковський

Високопосадовці РФ дедалі частіше закликають Україну до переговорів, оскільки війну програно.

"Путін програв війну, йому терміново потрібне перемир'я", – Піонтковський

Якщо на початку війни найвище керівництво Росії загрожувало Україні та Заходу військовою силою, то сьогодні їхня риторика почала трансформуватися. Дедалі частіше звучать заяви Москви про готовність домовлятися із Києвом.

На це звернув відомий політолог Андрій Піонтковський в ефірі українського телеканалу Freedom.

Він упевнений, що у Кремлі усвідомили свою поразку та хочуть згорнути "спецоперацію", доки армія РФ остаточно не розгромлена.

"Вони (Росія - ред.) програли війну, і вони не мають стратегічної перспективи. Подивіться, якою істерикою Москва наполягає на переговорах. Лавров учора розсовував кордони нашого Рейху до Варшави чи Лондона, а сьогодні вже каже, що потрібно терміново відновити переговори", - розповів Піонтковський.

Він вважає, що Росія зірвала Стамбульські угоди за добу після їх підписання, оскільки не змогла змусити Київ сісти за стіл переговорів.

"Думаю, ця шалена атака на Одесу, цей плювок в обличчя Ердогану та Гутеррішу викликана сказом Кремля від тієї обставини, що Україна не піддалася на їхній шантаж і не включила у цей пакет угод перемир'я у районі Херсона, якого так потребує Москва", - заявив політолог.

Він констатував, що і Путін, і його оточення спостерігають "повний розвал свідомості". На це вказує те, що вони діють абсолютно нелогічно: зриваючи угоди, намагаються змусити Київ і Захід домовлятися.

Раніше Яковіна спрогнозував Путіну наслідки зриву Стамбульських угод: "Себе нашкодив".

Ми також писали, що Путіну загрожує "помста" Ердогана за зрив Стамбульських домовленостей: у лідера Туреччини два варіанти.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Андрей Пионтковский

Останні новини