8 липня 2022, 19:09

Маховик санкцій розкручується – на Росію чекає безробіття, якого не бачили з 90-х

У Росії через санкції руйнується промисловість, упевнений російський економіст Володимир Мілов, а народу загрожує безробіття.

Маховик санкцій розкручується – на Росію чекає безробіття, якого не бачили з 90-х

Заяви влади РФ про нібито неефективність західних санкцій - це брехня: промисловість Росії повільно впадає в анабіоз.

Про це розповів в ефірі "Популярної політики" російський економіст Володимир Мілов.

Він зазначив, що, навіть за офіційною статистикою Росстату, який любить прикрашати дійсність, ситуація у російській економіці виглядає сумною. Відбувається загибель цілих сфер промисловості, наприклад, обсяги виробництва автопрому РФ впали майже на 100%.

Катастрофа відбувається й у суміжних із автомобільною сферах.

"Це лише початок, тому що санкції мають відстрочений механізм дії", - запевнив Мілов.

Весь жах того, що відбувається, росіяни побачать найближчими місяцями, коли підійдуть терміни закінчення чинних контрактів і спорожніють складські запаси.

Одна з найсерйозніших проблем, яка накриє Росію через санкції, це тотальне безробіття. Наприклад, організації, в яких зайнято понад 9 млн росіян, уже перейшли на зміну режиму зайнятості, зокрема на неповні робочі тижні. Тільки у "паралізованому" автопромі РФ зайнято близько 3,5 млн осіб. Це потенційні безробітні.

"Ми йдемо у бік безпрецедентного безробіття, якого не було з 90-х років. Ми таких масштабів за путінські роки не бачили", - наголосив Мілов.

Ще одна велика проблема - це колапс імпорту, з яким зіткнулася РФ. Звичні товари та послуги стають для росіян або занадто дорогими, або дефіцитом.

"Влада засекретила митну статистику, але визнає, що 50% був обвал у квітні. Це "писець"! Це "писець" і для споживчих стандартів. Ми бачимо, що різко впав імпорт смартфонів, замість них зростає імпорт кнопкових телефонів. Повертаємося до машинок, що пишуть", - зазначив економіст РФ.

Третя проблема - схлопування імпорту енергоресурсів.

"Мінфін опублікував середню ціну за Urals за червень - вона на $36 дешевша за барель, ніж Brent. Так, ми продаємо в Індію. Але продаємо з пекельною знижкою та високими витратами, отримуємо від цього у рази менше прибутку, ніж могли б. Не дарма вони статистику засекречують", - констатував Мілов.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що у Росії рибна криза: через санкції імпорт лосося у країну впав на 80%, починаєтся дефіцит.

Ми також писали, що нові 100-рублеві банкноти РФ перетворилися на папірець через санкції: не приймають банкомати.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини