29 червня 2022, 14:44

У Кремлі паніка через Лукашенка – глава Білорусі готовий "відірватися від Путіна"

Білоруський диктатор Олександр Лукашенко шукає можливості "відірватися" від свого російського колеги Володимира Путіна, вважає Юлія Латиніна.

У Кремлі паніка через Лукашенка – глава Білорусі готовий "відірватися від Путіна"

Ризики вторгнення військ Білорусі в Україну на сьогодні мінімальні. Більше того, самопроголошений президент Олександр Лукашенко готовий будь-якої миті "кинути" Кремль.

Таку думку в інтерв'ю телеканалу "Україна 24" висловила російська журналістка та письменник Юлія Латиніна.

"Я не думаю, що Лукашенко у цій стадії війни, якщо він не зважився протягом 4 місяців, що він допомагатиме Путіну, який стратегічно програє, коли перелом вже очевидний і позначився", - заявила Латиніна.

Вона впевнена, що Лукашенко будь-якої миті відірветься від Путіна, як тільки відчує позитивні сигнали із Заходу.

"Путін у паніці, тому що Лукашенко прагне його дорожче продати. Кризу зернову, яку викликав Путін... Обговорювалися плани, що зерно українське поїде через Білорусь до Литви і там - у порти... Лукашенко спочатку був готовий, але в обмін на зняття санкцій з "Уралкалія", що досить розумна пропозиція… Наскільки я розумію, її відкинули і Литва, і Київ. І тоді Лукашенко запропонував без жодних умов бути перевалковою базою. У перекладі це означає: "Я готовий відірватися від Путіна, дайте мені хоч соломинку, за яку я зможу вхопитися"", - поділилася відомостями журналістка.

Вона вважає, що саме із цими процесами пов'язані ракетні удари, завдані нещодавно російською стратегічною авіацією з території Білорусі. Путін чудово розуміє, що Лукашенко готовий його "кинути". Мета цих атак - спровокувати Київ на удар у відповідь, щоб поставити хрест на можливих домовленостях України та Білорусі за спиною Москви.

"Думаю, ні Путін, ні Лукашенко цього не дочекаються", - висловила впевненість Латиніна.

Раніше Левієв дав відповідь, чи вступить у війну армія Білорусі.

Ми також писали, що Путін пообіцяв Лукашенку "Іскандери": "Можна застосовувати у ядерному виконанні".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Юлия Латынина

Останні новини