16 червня 2022, 08:22

Щоденний подвиг ЗСУ стає звичайною роботою: Бутусов розповів про бої у Сєвєродонецьку

ВСУ можуть і далі на рівних вести бої проти ворога у Сєвєродонецьку, проте для цього потрібна достатня зброя.

Щоденний подвиг ЗСУ стає звичайною роботою: Бутусов розповів про бої у Сєвєродонецьку

Вже місяць ворог не може взяти під свій повний контроль Сєвєродонецьк. Після, здавалося б, повного захоплення міста до ЗСУ прибуло підкріплення і вони відтіснили ворога. Наразі бої продовжуються у районі промзони.

Сьогодні, 16 червня, український журналіст Юрій Бутусов, який перебуває у Сєвєродонецьку, розповів про останні події у місті.

Він зізнався, що після знищення трьох мостів із логістикою стало трохи складніше, а всі місця можливих переправ через річку ворог постійно обстрілює. Журналіст закликає терміново покращити логістику та комунікацію.

Щодня ворог обстрілює позиції ЗСУ, застосовуючи для розвідки безпілотники.

Проте є свої плюси. Те, як воюють українські захисники у Сєвєродонецьку, далеко виходить за рамки уявлень про службові обов'язки, сміливість, відданість і боєздатність.

Нині на позиції знаходяться лише ті воїни, які не знають страху. ЗСУ використовують усі можливі засоби, щоб завдавати якомога більшої шкоди ворогові. Навіть незважаючи на нерівне співвідношення сил на полі бою, українські захисники роблять неможливе. Щоденний подвиг стає звичайною роботою ЗСУ.

При цьому особливого посилення потребує логістика, ППО та контрбатарейна боротьба.

Тим часом на заводі "Азот" у бункері знаходиться близько 250 жителів Сєвєродонецька. Багато хто з них намагається хоч чимось допомогти українським захисникам.

Раніше ми повідомляли, що 15 червня мер Сєвєродонецька Стрюк розповів про ситуацію у місті та про бої у районі промислової зони.

Нагадаємо, аналітики з ISW розповіли про те, чому так важливий партизанський рух в окупованих українських містах.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!!

Автор: Юрий Бутусов

Останні новини