7 червня 2022, 11:27

"Цікаві події", – Жданов пояснив, навіщо РФ використовує у Донецьку міномет, що "кочує".

Обстріл окупаційними військами РФ Донецька пов'язаний із соціальним вибухом, що зароджується в ОРДЛО, впевнений Олег Жданов.

"Цікаві події", – Жданов пояснив, навіщо РФ використовує у Донецьку міномет, що "кочує".

Росія у черговий раз вдалася до обстрілу окупованого нею ж Донецька, намагаючись звинуватити у цьому ЗСУ, проте провокація не вдалася.

Навіщо Москва взагалі затіяла цю криваву історію, пояснив військовий експерт, полковник запасу ЗСУ Олег Жданов на своєму каналі у YouTube.

Він вважає, що головне завдання росіян з обстрілом Донецька не зрив постачання Україні західного озброєння, швидше за все, це спроба придушити місцеву протестну активність.

Експерт звернув увагу, як обстрілу Донецька передувала велика кількість новин про те, що примусово мобілізовані в армію РФ жителі ОРДЛО та їхні родичі почали публічно висловлювати невдоволення.

"Дуже цікаві події відбуваються у Донецьку… Справа у тому, що мобілізовані з Донецька та прилеглих окупованих районах почали йти у відмову: вимагають, щоб їх відправили додому. Вони заявляють, що не збираються воювати на Луганщині, бо зовсім з іншої місцевості. Другий момент: їм обіцяли, що їх використовуватимуть на блокпостах, для комендантської служби, охорони об'єктів, а насправді кинули як піхоту на передок, ще й російські війська використовують їх як живий щит, пускаючи вперед під час атак. Там сформувався рух, коли члени сімей блокують військові частини, військкомати, вимагають негайно повернути їх назад... Він набуває досить масового характеру", - розповів Жданов.

Він зазначив, що вогневим терором Донецька окупанти вирішили придушити цей рух. Для цього використовувалася відома ще з 2014 року тактика так званого міномета, що "кочує", коли росіяни, переміщаючись містом, луплять з одного району по іншому.

"Але, слава соцмережам, громадська свідомість завжди сильніша та розумніша, ніж індивідуальна свідомість. Місцеві жителі дуже швидко визначили, що різниця між пострілом і вибухом всього кілька секунд, що стріляють із сусідніх районів. Усі місцеві паблики рясніють невтішними висловлюваннями щодо російської окупаційної адміністрації", - зазначив Жданов, тобто окупанти, намагаючись придушити народне невдоволення, розпалили його ще сильніше.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що до Макіївки стягують "Смерчі", "Урагани" та "Точки-У": РФ готує масований удар по Донецьку - джерело.

Ми також писали, що бойовики "ДНР" звинуватили Пушиліна в обстрілах Донецька, назвавши його мету.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Олег Жданов

Останні новини