25 травня 2022, 21:52

Чого чекають "еліти" Кремля: глава Bellingcat назвав умову повалення Путіна

Силовики РФ можуть використати можливе народне повстання як інструмент повалення диктатора Володимира Путіна.

Чого чекають "еліти" Кремля: глава Bellingcat назвав умову повалення Путіна

Під диктатором Володимиром Путіним захиталося крісло через військову поразку в Україні. Силовики можуть його скинути, коли трапиться зручний випадок.

Про це на YouTube-каналі "Популярна політика" розповів один із найвідоміших у світі журналістів-розслідувачів Христо Грозєв.

Він звернув увагу на статтю російської "Медузи", яка розповіла, що оточення Путіна у ньому дуже розчароване. Це стосується як прихильників його "спецоперації" в Україні, так і її супротивників.

"Абсолютно згоден... Такі ж "симптоми" та сигнали я отримую від людей, близьких до оточення Путіна", - розповів Грозєв.

Він наголосив на важливому моменті. Затяті противники "спецоперації", які вважали її згубною для Росії, у перші тижні війни раптом стали великими "патріотами" і яро бажали перемоги армії Росії. Проте незабаром їх настрої знову змінилися.

"Останні два місяці вони у пасивній розгубленості", - розповів Грозєв.

Він не бачить в оточенні Путіна якогось активного бажання змінити владу. На його думку, ці люди чекають зручного випадку, яким може бути народне повстання.

"І олігархічна, і силова еліта повністю проти нинішньої форми війни. Мені здається, що та каста силовиків, які хочуть припинити війну, вони, швидше за все, чекають на інструмент. А формально це народ, який має вийти на вулицю. Ці матері, подружжя (військових РФ - ред.) ... Ними користуватимуться", - розповів журналіст.

За владу, за його словами, готова боротися і так звана "партія війни". Її спікером є диверсант Ігор Стрєлков (Гіркін). Грозєв звернув увагу на те, що цій людині дозволяється дуже багато, у тому числі називати війну війною.

"Це ж не просто так", - повідомив Грозєв.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Фейгін назвав ймовірний сценарій ліквідації Путіна: "Не примітивний замах".

Ми також писали, що на росТВ заговорили про повалення Путіна та голодні бунти росіян.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятись від авторської.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Христо Грозев

Останні новини