23 травня 2022, 20:11

"Це історична закономірність", – Ігор Яковенко передбачив розпад РФ після військової поразки в Україні

Ігор Яковенко вважає, що після поразки у війні з Україною РФ перестане існувати у нинішніх межах, а першою відколеться Чечня.

"Це історична закономірність", – Ігор Яковенко передбачив розпад РФ після військової поразки в Україні

Російський журналіст, ексдепутат Держдуми РФ Ігор Яковенко вважає, що після завершення війни з Україною Росія розпадеться, точніше, позбудеться цілої низки територій. На думку експерта, це буде фіналом розпаду Російської імперії, який розпочався 1917-го, а потім продовжився 1991 року. "Це якась історична закономірність",сказав російський журналіст у розмові з українським колегою в ефірі телеканалу "Україна 24".

За словами Яковенка, після того як закінчиться тривалий період путінізму, у Росії не залишиться жодної іншої версії існування у тому форматі, в якому вона знаходиться. На сьогоднішній момент зрозуміло, що мало що пов'язує кадировську Чечню і, наприклад, Єкатеринбург, Москву або Пітер. Те саме можна сказати про весь Північний Кавказ. Там уже давно думають про суверенітет не у рамках Росії, а поза нею.

У 1992 року референдум у Татарстані однозначно показав, що цей народ хоче продовжувати своє існування поза Росії. Мало що змінилося у настроях з того часу, наголосив експерт. "Тому, я думаю, що одна з версій, на мій погляд, досить ймовірна, - це розпад Росії, хоча, загалом, це може бути не розпад, а просто відколювання від Росії цілої низки територій", – пояснив Яковенко. Але це може статися вже після політичної чи фізичної смерті Путіна.

Також ексдепутат Держдуми РФ зазначив, що російський диктатор у будь-якому разі зазнає поразки. Питання лише у тому, якими будуть масштаби його краху. "Якщо він зазнає розгромної поразки, він, звичайно, використовуватиме, зокрема, і останній козир – ядерну зброю. І у той момент, коли Путін таки ухвалить рішення влаштувати ядерну війну, цілком можливо, що генерали вирішать, що все-таки потрібно щось робити з цим шаленцем. Це один із дуже багатьох варіантів, як саме Путін буде відчужений від влади", – сказав Ігор Яковенко.

Раніше ми повідомляли, що у РФ "гризуться" генерали: війна в Україні загострила конфлікт між Герасимовим і Дворніковим.

Також росіяни не виключають, що за підсумками війни з Україною РФ розвалиться на окремі частини та припинить існування у нинішніх кордонах.

Нагадаємо, Віктор Шендерович заявив, що Росія вже програла війну в Україні, та пояснив чому.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини