19 травня 2022, 16:40

Правознавець Полозов озвучив правила обміну захисників "Азовсталі" на російських військовополонених

Російський правозахисник Микола Полозов розповів у подробицях, як має здійснюватися обмін військовополоненими.

Правознавець Полозов озвучив правила обміну захисників "Азовсталі" на російських військовополонених

Відомий російський адвокат Микола Полозов у гостях у каналу "Апостроф TV" поділився з українцями інформацією про подальшу долю захисників "Азовсталі", які зараз перебувають у руках окупантів. Насамперед адвокат, який прославився захистом Олексія Навального та Надії Саченко, назвав умови, за яких повинні утримуватися українські військові: "І відповідно до цих положень Росія, звичайно ж, зобов'язана забезпечити даним військовослужбовцям відповідне звернення".

Інтерв'ю Миколи Полозова для українського каналу "Апостроф TV" можна переглянути на YouTube.

"Якщо сама влада РФ називає їх полоненими, то, відповідно, до них сама Російська Федерація повинна застосовувати положення третьої Женевської конвенції: забезпечити цих військовослужбовців перебуванням у спеціальному таборі, відокремити їх від місць ув'язнення, де перебувають звичайні злочинці у звичайних справах. Крім того, відповідно до Женевської конвенції передбачено обмін, передбачено видання у разі досягнення відповідних політичних домовленостей", - Микола Полозов озвучив умови, в яких мають утримуватися захисники "Азовсталі" до моменту їх обміну на російських військовополонених.

Потім досвідчений правозахисник розповів, що відбувається насправді з українськими військовополоненими та для чого вони потрібні владі Росії: "У цьому випадку РФ, вочевидь, хоче зробити з цих військовослужбовців певний пропагандистський ефект. Частину з них, можливо, буде обмінено, але щодо іншої частини, очевидно, будуть проводити показові судові процеси".

Раніше правознавець Полозов розповів, як буде покарано винних у скоєнні військових злочинів в Україні.

Нагадаємо, правознавець Полозов розповів, коли повідомлять росіянам, що "Путіна не існує".

Крім того, правознавець Полозов назвав території, які першими намагатимуться відокремитися від РФ.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Сеть

Останні новини