17 травня 2022, 07:17

"Досить дзвонити Путіну", – Кая Каллас звернулася до європейських лідерів

Прем'єр Естонії закликала західні країни припинити дзвінки Путіну: вони не дають результатів, але стимулюють у нього почуття власної величі.

"Досить дзвонити Путіну", – Кая Каллас звернулася до європейських лідерів

Припинити регулярні телефонні переговори та наради з Путіним закликала прем'єр-міністр Естонії Кая Каллас. Про це повідомляється на інформаційному ресурсі Euractiv. Практичного сенсу у цих розмовах вона не бачить, але така пильна увага викликає у президента РФ хибне відчуття величі та значущості.

"Якщо йде потік телефонних дзвінків, то Путін відчуває постійну увагу до своєї персони. Щоб натякнути на ізоляцію, треба припинити дзвонити. У цьому немає сенсу", - сказала Кая Каллас, звертаючись до європейських лідерів.

Дзвінки як знаки уваги лестять Путіну. Він почувається значним політиком і активним гравцем. Усі прагнуть із ним вести переговори.

"Але що виходить у результаті? Результатів немає. Переговори йшли, але ми маємо Бучу, Ірпінь, відсутність деескалації", - додала політик.

Раніше повідомлялося, що президент Франції провів телефонні переговори з Путіним з метою пошуку шляхів урегулювання ситуації. Розмова тривала близько двох годин, позиція російської сторони залишилася без змін.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Останні новини