5 травня 2022, 19:30

"Ой, а що трапилося?" – Лукашенко раптово змінив риторику щодо війни з Україною

Понад два місяці після початку вторгнення російської армії Лукашенко змінив риторику щодо війни РФ з Україною.

"Ой, а що трапилося?" – Лукашенко раптово змінив риторику щодо війни з Україною

Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко раптово змінив своє оцінювання війни в Україні та зізнався, що він не очікував, що військове вторгнення російської армії на територію України затягнеться так довго.

Про це білоруський диктатор заявив в інтерв'ю інформаційному агентству Associated Press.

На заяву Лукашенка та повну зміну риторики звернули увагу користувачі соціальних мереж, відомі журналісти та блогери. У Мережі нагадали, як напередодні військового вторгнення РФ в інтерв'ю пропагандисту Володимиру Соловйову Лукашенко заявив про кілька днів, протягом яких окупаційні війська РФ захоплять країну.

"Ой, а що трапилося? Лукашенко, який на початку лютого казав, що Україна протримається 3-4 дні після початку війни, тепер щось зажурився і мямлить, що не очікував такого затяжного конфлікту. До речі, гадаю, ми ще побачимо, як він гнівно викриватиме путінську воєнщину і розповість, як на Білорусь готувався напад прямо зі Смоленська", - зазначає український журналіст і блогер Денис Казанський.

"Те, що в Москві запевняють, що все йде за планом, не переконує навіть кремлівську пропаганду. Інакше навіщо нестямно кричати про те, що треба застосовувати ядерну зброю?" – коментує заяву Лукашенка відомий російський експерт Анатолій Несміян.

Раніше Лукашенко назвав події в Україні війною та заявив про те, що Білорусь обов'язково має брати участь у мирних переговорах.

Раніше, за словами Геращенка, Лукашенко вкотре обдурив Путіна, коли пообіцяв розпочати війну з Україною не пізніше 21 березня.

ВАЖЛИВЕ ПОВІДОМЛЕННЯ ВІД РЕДАКЦІЇ!

Автор: Денис Казанский

Останні новини