13 квітня 2022, 09:59

Грозєв озвучив терміни закінчення війни в Україні та нові плани Путіна

Війна в Україні може тривати ще рік, проте РФ зосередить усі свої сили на Сході та Півдні.

Грозєв озвучив терміни закінчення війни в Україні та нові плани Путіна

Журналіст-розслідувач із Bellingcat Христо Грозєв дав прогноз щодо війни в Україні. Він впевнений, що вона триватиме ще близько року, проте супротивник зосередить усю свою увагу на Півдні та Сході країни. Її перебіг також буде повністю залежати від внутрішнього політичного фактора у самій РФ.

Таке заяву зробив журналіст для телеканалу BBC. При цьому він дав зрозуміти, що окупанти ще мають зброю та її багато.

Щоб вести повноцінну війну в Україні, окупантам потрібен резерв від 150 до 200 тисяч людей. Кремль не зможе взяти всіх на контракт, не вистачить фінансів. А залякувати строковиків теж довго не зможуть, бо це може призвести до політичних потрясінь всередині самої Росії.

Грозєв впевнений, що РФ до кінця поточного року може вести війну, оскільки поки що втратила в Україні всього 15% винищувачів і 30% батальйонних тактичних груп.

Проте з погляду політики все набагато гірше. Скоро російські жінки можуть вийти на масові акції протестів, коли дізнаються, що їхні чоловіки не повернулися додому. Москва не зможе тривалий час приховувати справжні втрати своєї армії.

Грозєв не сумнівається, що РФ вже не намагатиметься взяти Київ, а зосередить війська на Сході та Півдні України. Журналіст закликає Захід не зупинятися та постійно надавати Києву зброю. Тільки перемоги ЗСУ на полі бою зможуть реально підірвати дух окупаційних військ, а з ними й проблеми всередині самої РФ. Грозєв нагадав, що Болгарія ще не надала Україні військової допомоги, хоча могла б це зробити, тим більше що там залишилося багато боєприпасів із часів існування ОВД.

Раніше ми повідомляли, що, на думку Грозєва, глава РФ розпочав чистку у рядах ФСБ після провалу війни в Україні.

Нагадаємо, Грозєв озвучив терміни війни в Україні, а також політичний складник, який позначиться і на самій РФ.

Автор: Христо Грозев

Останні новини