12 квітня 2022, 17:04

"Байден боїться втягувати США у війну", – Михайло Самусь про можливість прийняття ленд-лізу

Військовий експерт Михайло Самусь сумнівається у тому, що Байден підпише програму ленд-лізу.

"Байден боїться втягувати США у війну", – Михайло Самусь про можливість прийняття ленд-лізу

Експерт Центру досліджень армії, конверсії та роззброєння Михайло Самусь вважає, що Байден може не підписати законопроєкт "Ukraine Democracy Defense Lend-Lease Act of 2022", який нещодавно схвалив сенат США.

"Байден боїться втягувати США у цю війну. Президент США добре знає історію. Після того, як США оголосили ленд-ліз під час Другої світової війни, Німеччина оголосила війну Сполученим Штатам", – сказав в інтерв'ю УНІАН військовий експерт. Саме тому, на його думку, Байден може відмовитися від цієї життєво важливої для України ініціативи.

Водночас Самусь зазначає, що після Бучі та Краматорська "навіть не знаю, ким треба бути, щоб боятися втягувати найпотужнішу країну у світі у протистояння з якимись фашистами". З цієї причини експерт все ж таки не виключає підписання Байденом програми ленд-лізу, але припускає, що у такому разі США сконцентруються на допомозі, яка не повинна провокувати Росію. Наприклад, вони передаватимуть матеріальні засоби, броньовані автомобілі, стрілецьку зброю, пальне.

Наприкінці інтерв'ю Михайло Самусь підкреслив, що чим швидше США дадуть Україні важку артилерію, РСЗВ, літаки, тим швидше війна завершиться перемогою нашої країни.

"Бо Путін не зупиниться. Якщо ж Байден цього не розуміє, це дуже погано. Путіну вже немає куди діватись. Ні 100, ні 200 тисяч вбитих російських солдатів його не зупинять", – пояснив військовий експерт.

Нагадаємо, Джо Байден поговорив телефоном з індійським прем'єр-міністром Нарендрою Моді, після чого Індія відмовилася від закупівлі російської нафти на останньому тендері.

Також ми повідомляли, що Байден відмовляється говорити з Путіним, допоки не побачить демонстрацію серйозної деескалації.

Раніше Байден заявив, що США не мають доказів того, що російська армія справді залишає територію України.

Автор: Сеть

Останні новини