28 березня 2022, 14:46

ЗСУ успішною операцією підірвали сили всього південного угруповання ЗС РФ – триває контрнаступ під Херсоном

Удар по російських кораблях у Бердянську дуже підірвав сили південного угруповання російської армії, запевняє Олег Жданов.

ЗСУ успішною операцією підірвали сили всього південного угруповання ЗС РФ – триває контрнаступ під Херсоном

Українська армія, знищивши 24 березня у порту Бердянська великий десантний корабель "Саратов" ВМС РФ, підкосила все південне угруповання російської армії.

Про це в етері телеканалу "Україна 24" заявив відомий український військовий експерт Олег Жданов.

"Атакою на великі десантні кораблі у Бердянську ми перекрили Росії шляхи постачання... Кілька тижнів тому ми підірвали залізничні мости, що дуже ускладнило постачання південного угруповання російських військ. продовольство, особовий склад та техніку для всього південного угруповання військ. А зараз ми знищили половину конвою, який прийшов морським шляхом. Вони ж привезли боєприпаси, пальне, продовольство, особовий склад і техніку для всього південного угруповання військ. І після успішної операції у Бердянську дуже сильно просіла бойова активність всього угруповання на всіх напрямках: на Кривому Розі, Запоріжжі, Миколаївському", – розповів експерт.

Він зазначив, що з цим може бути пов'язаний контрнаступ ЗСУ на Херсонському напрямку, про який ходять чутки. Проте про повне звільнення обласного центру поки що говорити рано, зазначив Жданов.

"Херсон розділений рікою Дніпро на дві частини. І якщо ми говоримо про якісь наступальні дії там, то це стосується саме правобережної частини. Форсування ріки без захоплення плацдарму на лівому березі неможливе сьогодні. Це буде пов'язано з величезними втратами та навряд чи матиме успіх. Тут я б не поспішав. Якщо справді ЗСУ атакують правобережну частину Херсона, то це добре. Є сили та можливості", – констатував військовий експерт.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що ЗМІ РФ мовчать про знищення "Саратова" із 400 десантниками на борту у Бердянську.

Нагадаємо, жителі показали, що залишилося від солдатів і техніки РФ: "Ось так Херсон зустрічає визволителів".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш телеграм канал https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Сеть

Останні новини