28 березня 2022, 12:56

"Тактична пауза військ РФ затяглася, у Москви проблеми з другим ешелоном", – експерт Жданов

На українських фронтах Росія взяла тактичну паузу, бо немає другого ешелону для розвитку наступу, запевняє Олег Жданов.

"Тактична пауза військ РФ затяглася, у Москви проблеми з другим ешелоном", – експерт Жданов

Практично на всіх фронтах України спостерігається затишшя. Російська армія немає сил для продовження наступальних дій, через що була змушена взяти тактичну паузу.

Про це в етері телеканалу "Україна 24" розповів відомий український військовий експерт Олег Жданов.

Він звернув увагу, що ситуація на фронтах за останній тиждень практично не змінилася. Єдиний напрямок, де сьогодні росіяни виявляють активність, це південний схід. Наступальні дії продовжуються у Маріуполі та на Донбасі.

"Росія продовжує тягнути оперативну паузу. Їх наступальний потенціал видихся практично повністю… Пауза затягнулася. Її закінчення з боку Росії та переходу до активних бойових дій у найближчій перспективі не спостерігається. Пауза затягнулася, бо у Росії повністю відсутній оперативний резерв. Вони не можуть ввести на територію України другий резерв для розвитку успіху. Як свідчить військова наука, спочатку входить перший ешелон, починаючи наступальні дії, а другий ешелон має розвивати наступальні дії. Другого ешелону просто немає", – розповів Жданов.

Він зазначив, що у Москви дуже великі проблеми із формуванням другого резерву. Вони останній тиждень намагаються його створити, але не мають великого успіху.

"Ми спостерігаємо деякий рух. Є спроби зібрати особовий склад з усієї РФ і звезти його до України, зібрати якусь техніку. До речі, вже пішла техніка народного господарства: вони вилучають у приватних осіб, фермерів вантажівки, автобуси, самоскиди, щоб поповнити втрати в автомобільній техніці для перевезення людей і вантажів. Проводяться заходи щодо прихованої мобілізації, але вони не приносять успіху. Відкриту мобілізацію вони не оголосили, але де-факто намагаються проводити. Теж без успіху", – розповів військовий експерт.

У зв’язку з цим, за його словами, оперативна пауза росіян затягнеться ще як мінімум на тиждень.

Українська армія використовує цю паузу у своїх цілях. Бійці ЗСУ завдають вогневих уражень окупантам, а також проводять контрнаступ, звільняючи населені пункти.

"Наші атаки мають успіх. Потихеньку звільняємо нашу територію, потихеньку на деяких напрямках просуваємося вперед", – констатував експерт.

Раніше Андрій Піонтковський попередив, що у квітні у РФ буде оголошено мобілізацію для останньої спроби підкорити Україну.

Ми також писали, що, на думку Альфреда Коха, Захід змінив тактику протистояння з Росією.

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію!

Підпишіться на наш телеграм канал https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Сеть

Останні новини