27 березня 2022, 16:43

Портников назвав план Путіна після заяви Пасічника про "референдум" у "ЛНР"

Президент Росії має намір анексувати стільки українських територій, скільки зможе, вважає журналіст Віталій Портников.

Портников назвав план Путіна після заяви Пасічника про "референдум" у "ЛНР"

Заява ватажка так званої "ЛНР" Леоніда Пасічника про намір провести найближчим часом "референдум" щодо приєднання окупованої Луганщини до Росії свідчить про реальні плани президента країни-агресора Володимира Путіна: у Кремлі збираються анексувати стільки українських територій, скільки зможуть.

Таку думку озвучив журналіст Віталій Портников на своєму YouTube-каналі.

Аналітик звернув увагу, що ще напередодні російського вторгнення в Україну на засіданні Ради безпеки РФ, на якому вирішувалося питання визнання "незалежності" "ДНР" і "ЛНР", голова Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін заявив про підтримку курсу на приєднання цих територій до Росії. Тоді Путін зупинив голову СЗР і сказав, що зараз це питання не стоїть на порядку денному, а багато аналітиків сміялися, що Наришкін нібито "не зумів вивчити урок".

"Наришкін все добре вивчив. Просто, на відміну від деяких інших учасників засідання Ради безпеки, він знав, що існує не тільки перший, а й другий пункт путінського плану: спочатку відбудеться визнання "незалежності" так званих "народних республік", а потім їх приєднання до Російської Федерації", – заявив журналіст.

На думку Портникова, йдеться не лише про анексію Донецької та Луганської областей, а й про практично всі території, які зможе окупувати російська армія.

"Спочатку на цих територіях проводяться референдуми щодо створення так званих "народних республік", а згодом на території цих "народних республік" проходять референдуми щодо їх приєднання до Російської Федерації", – додав співрозмовник.

Нагадаємо, у неділю ватажок бойовиків "ЛНР" Леонід Пасічник припустився думки про проведення незабаром "референдуму" про приєднання до РФ.

У МЗС України заявили, що такі кроки свідчать про безперервні спроби Росії підірвати суверенітет і територіальну цілісність України. У відомстві наголосили: жодна країна світу не визнає результатів таких "референдумів".

Редакція наперед вдячна за будь-яку фінансову допомогу!

Слава Україні! Разом ми – СИЛА!

Патреон – https://www.patreon.com/Ukraine365

Paypal – [email protected]

Карта банку – 5168742727446407 (гривня)

Не пропустіть важливу інформацію.

Підпишіться на наш телеграм-канал 

https://t.me/Dialog_Ukraine

Автор: Виталий Портников

Останні новини