18 лютого 2022, 18:35

Евакуація з "ЛДНР": Цаплієнко викрив Росію у створенні "приводу для війни"

Окупаційна влада ОРДЛО оголосила масову евакуацію населення та може використовувати її для створення провокації та виправдання вторгнення армії РФ.

Евакуація з "ЛДНР": Цаплієнко викрив Росію у створенні "приводу для війни"

Ватажок формування "ДНР" Денис Пушилін оголосив про масову евакуацію мирних жителів до Росії, знаючи, що жодного наказу ЗСУ наступати на окупований Донбас жоден український президент не дасть. Військовий кореспондент Андрій Цаплієнко вважає, що сьогоднішній вчинок ватажків "ЛДНР" – залякування України повномасштабною війною. І свідчення підготовки Росії до масштабних провокацій на окупованій території з метою звинувачення України та створення "casus belli".

18 лютого бойовики "ДНР" вже нібито знайшли "диверсантів", які начебто хотіли підірвати хімзавод у Горлівці.

"Кремлю абсолютно байдуже, що заради створення "приводу для війни" він уб'є хімією тих, хто кричав "Путінвведивійська"!" І вони хочуть, щоб із такими людьми ми сідали за стіл переговорів?" – обурився Цаплієнко.

Тим часом ТГ-канал "День Піхоти" припускає, що окупанти можуть використовувати евакуацію мирних жителів для створення провокацій.

"Зараз ми прогнозуємо, що буде обстріл бойовиками автобусної колони з біженцями та подальше звинувачення у цьому ЗСУ.

Цей обстріл буде знятий російськими пропагандистами для їхньої внутрішньої аудиторії, що має викликати хвилю "народного гніву", послужить підставою для офіційного введення російських військ на Донбас і початку широкомасштабної війни РФ проти України", – припускають військові.

Цей метод найманці вже випробували на Донбасі, коли розстріляли автобус із мирними жителями під Волновахою та звинуватили українських військових у провокації.

Однак вони прорахувалися з місцем обстрілу – саме на цій ділянці камери моніторять дорогу, тож всі дії найманців потрапили до кадру.

Тим часом у донецьких і луганських пабліках публікують заборону на виїзд чоловіків від 18 до 55 років із так званих "ЛДНР". Ймовірно, їх змушуватимуть "захищати" ОРДЛО.

Як повідомлялося раніше, донеччани вже отримали повідомлення про алгоритм евакуації, у місті звучать сирени. Перші автобуси з жінками, дітьми та людьми похилого віку відправляться до Ростова о 20:00.

Тим часом спікер Кремля Дмитро Пєсков заявив, що йому нічого не відомо про плани евакуації мирних жителів ОРДЛО до Ростова.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Андрей Цаплиенко

Останні новини