18 лютого 2022, 09:23

"Росії потрібен привід, і вона його активно створює", – Чернєв назвав можливу причину ескалації на Донбасі

Різке загострення війни на Донбасі може свідчити про підготовку Росії до визнання терористичних "Л/ДНР".

"Росії потрібен привід, і вона його активно створює", – Чернєв назвав можливу причину ескалації на Донбасі

У четвер, 17 лютого, Росія влаштувала різку ескалацію конфлікту на Донбасі. Це може бути підготовкою окупанта до визнання "Л/ДНР".

Таку думку у своєму блозі у Facebook висловив депутат Верховної Ради, голова української делегації у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв.

Він припускає, що РФ зараз шукає собі можливість виходу з Мінських угод для визнання "незалежності" терористичних "республік" Донбасу.

"Їм (росіянам  ред.) потрібен привід, і вони його активно створюють", – відреагував депутат на ескалацію на фронті.

Він уточнив, що мета Москви – звинуватити у зриві "Мінська" Київ. Для цього розпочато масштабну операцію дезінформації, частиною якої стали фейки російської пропаганди про обстріл дитсадка військовими України.

Цю версію, за його словами, підтверджує заява самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка, який допустив визнання “Л/ДНР”.

"Швидше за все, буде визнання "незалежності" не кількох окупованих районів, а Донецької та Луганської областей загалом у межах адміністративних районів, як записано у "конституціях" цих утворень", – написав Чернєв.

Тобто, РФ на офіційному рівні визнає "окупованими" території Донбасу, які сьогодні перебувають під контролем Києва. І це надзвичайно небезпечний момент.

Депутат вважає, що Кремль пішов на підвищення ставок, щоб змусити Київ виконати Мінські угоди у російській інтерпретації. Якщо українська влада на це не піде, РФ погрожує розпочати “інший сценарій”.

Після визнання “республік”, зазначив Чернєв, РФ може укласти зі своїми ватажками військові угоди та вже офіційно розмітити в ОРДЛО власні регулярні війська, включаючи авіацію та ракети.

Не виключив депутат і можливості дуже гучної провокації, після якої РФ може почати “визвольний похід” для окупації територій Донецької та Луганської областей, що залишилися. Робити це буде РФ, ймовірно, руками найманців і "їхтамнемає".

Він сумнівається, що РФ залучає свої війська, які у великій кількості стягнули до українських кордонів. Їх завдання інше.

“Швидше за все, вони стоятимуть впритул і влаштовуватимуть провокації, щоб розпорошувати наші сили та відволікати від Донбасу. І лише у разі загрози своїм проксі-арміям можуть перейти кордон і вдарити нам у спину, як під час Іловайської битви”, – написав Чернєв.

Загалом, додав він, головна мета Кремля залишається незмінною: капітуляція України та її повернення до імперського лона.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Зеленський назвав дві причини появи у Держдумі РФ проєкту визнання "ДНР" і "ЛНР".

Ми також писали, що Білий дім застеріг РФ від визнання "ДНР" і "ЛНР".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини