16 лютого 2022, 17:21

"Підкидання для Путіна", – Венедиктов пояснив, навіщо Кремль влаштував фарс із визнанням "Л/ДНР"

Насправді у Кремлі не планували визнання терористичних “Л/ДНР”, запевняє Олексій Венедиктов.

"Підкидання для Путіна", – Венедиктов пояснив, навіщо Кремль влаштував фарс із визнанням "Л/ДНР"

Кремль використав окупований Донбас для підвищення рейтингів президента РФ Володимира Путіна. Визнавати терористичні "Л/ДНР" ніхто не планує.

Таку заяву зробив в етері своєї радіостанції “Эхо Москвы” її головний редактор Олексій Венедиктов.

Він запевнив, що історія із визнанням "Л/ДНР" була розрахована виключно на внутрішню аудиторію. І метою цього фарсу стало поліпшення іміджу Путіна в очах своїх громадян.

"Це приготували для вас, для виборців. "Єдина Росія" та "КПРФ" злилися у єдиному чаді, тут їх поділити було неможливо. Зрозуміло, що це була історія, пов'язана з тим, як депутати репрезентують ваші сподівання. Ну, і таке підкидання для Путіна, який весь час тепер говоритиме: "Бачите, які орангутанги у мене позаду. Ви мене цінуйте. Я  єдиний європеєць. Я їх стримую", – пояснив Венедиктов.

Контекст

15 лютого Держдума РФ більшістю голосів прийняла звернення до президента РФ із закликом про визнання "Л/ДНР". Російські депутати, голосуючи за цей документ, навіть заявили, що народ готовий відмовитися від 13-ї зарплати заради порятунку сепаратистських республік Донбасу, що викликало хвилю невдоволення у російському сегменті соцмереж.

Оперативно із заявою про звернення Держдуми виступив Путін. Він заявив, що має намір домогтися виконання Мінських угод, що неможливо у разі визнання "Л/ДНР".

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Стрєлков засумнівався у визнанні "Л/ДНР" і назвав причини, чому Путін на це не піде.

Ми також писали, що Порошенко закликав Зеленського відмовитися від Мінських угод через рішення Думи.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини