4 лютого 2022, 11:46

Поки Путін витрачався на "вундрфафлі", Україна готувалася до сучасної війни – без втрат РФ не обійдеться

За останні вісім років українська армія посилилася настільки, що для РФ стало дуже ризиковано розпочинати з нею велику війну, вважає Юлія Латиніна.

Поки Путін витрачався на "вундрфафлі", Україна готувалася до сучасної війни – без втрат РФ не обійдеться

На сьогодні українська армія більш сучасна, ніж російська.

Таку думку у своїй програмі "Код доступу" на радіостанції "Эхо Москвы" висловила відома російська журналістка та письменниця Юлія Латиніна.

“Все, хлопці, блеф скінчився. Ніколи Путін не почне справжньої війни, тому що її можна програти”, – запевнила Латиніна.

Вона уточнила, що "червоною пігулкою" для Кремля стали постачання в Україну західного летального озброєння. Це, зокрема, ракетні комплекси Javelin і Stinger.

Журналіст зазначила, що Путін вважає за краще вести гібридні війни та діє "тихою сапою". Так, наприклад, було з окупацією Грузії й України.

Латиніна впевнена, що близько 130 тисяч військ, які РФ стягнула до українського кордону, є абсолютно недостатніми для масштабного вторгнення.

“Українська армія сильно відрізняється від тієї армії, яку РФ зустрічала у 2014 році... Тоді як Путін вкладає гроші у якісь дивовижні "вундрфафлі" (...), українська армія натренувалася для сучасної тактичної війни", – заявила Латиніна.

Наприклад, Київ активно закуповує у Туреччини бойові дрони Bayraktar TB2, завдяки яким азербайджанська армія змогла звільнити Карабах. Паралельно українці створили свій протитанковий ракетний комплекс "Стугна". І його, за словами Латиніної, військові експерти вважають навіть ефективнішим, ніж американські Javelin.

Журналіст зазначила, що вторгнення військ РФ в Україну було б страшною катастрофою для цієї країни, але не через сучасність російської армії, а через її чисельність. За її словами, Кремль може використовувати лише тактику Йосипа Сталіна, для якого цінність життів власних солдатів була мінімальною, та він їх використав як гарматне м'ясо.

"Дуже малоймовірно, що армія РФ змогла просунутися без катастрофічних втрат", – констатувала Латиніна.

Раніше американці порівняли український комплекс "Стугна-П" і Jevelin.

Ми також писали, що Байден готується оприлюднити секретний російський план вторгнення в Україну.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юлия Латынина

Останні новини