1 лютого 2022, 19:24

“Не лізьте, 14-й рік не повториться”, – Чичваркін про сигнал, який Лондон надіслав Кремлю по Україні

Великобританія своїми постачаннями летального озброєння в Україну надіслала чіткий сигнал Кремлю.

“Не лізьте, 14-й рік не повториться”, – Чичваркін про сигнал, який Лондон надіслав Кремлю по Україні

Лондон чітко показав, що не залишить Україну віч-на-віч із російською агресією, як це було у 2014 році при окупації Криму та Донбасу.

Про це у коментарі телеканалу "Україна 24" заявив російський підприємець Євген Чичваркін, який переїхав до Великобританії.

На його думку, постачанням в Україну летального озброєння влада Великобританії надіслала сигнал Москві, що не дасть повторити 2014 рік.

"Абсолютно чітке посилання Кремлю: "Не лізьте, ми допомагатимемо їм (українцям  ред.) сучасною зброєю. Такої ситуації, коли Україна виявилася абсолютно одна, незахищена... як у 2014-му, більше не повториться", – заявив Чичваркін.

Він також зазначив, що вважає сьогоднішню зовнішню політику України правильною.

“Те, що Україна намагається тісні зв'язки мати з ЄС та окремо з Великою Британією та Сполученими Штатами, це абсолютно правильний вектор. Це вектор, який був поставлений ще на першому Майдані... Суспільство чітко сказало, що хоче західні цінності”, – сказав підприємець.

Великобританія стала однією з перших країн, які відкрито постачають Україні летальне озброєння для захисту від російської агресії. У Київ було перекинуто кілька тисяч гранатометів NLAW, які вважаються найкращими для ближнього та міського боїв.

На такий крок Лондон пішов через масштабну концентрацію російських військ біля України. Мова про 130-тисячне добре озброєне угруповання. Ризик нового вторгнення оцінюється як високий.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Чичваркін назвав єдині санкції, які зупинять Путіна: "США підуть на це лише в одному випадку".

Ми також писали, що готується створення малого альянсу Україна – Польща – Великобританія.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини