30 січня 2022, 07:50

"Путін зуби обламає, якщо зараз піде на Україну", – ексдепутат Держдуми Гудков

Кремль не зможе війною підпорядкувати собі Україну, запевняє колишній депутат Держдуми Дмитро Гудков.

"Путін зуби обламає, якщо зараз піде на Україну", – ексдепутат Держдуми Гудков

Президент РФ Володимир Путін не розпочне великої війни з Україною, впевнений колишній депутат Держдуми РФ, опозиціонер Дмитро Гудков.

Таку думку він висловив в етері телеканалу "Україна 24".

“У нього (Путіна – ред.), звичайно, є ідея-бзик відновити Радянський Союз. Він живе минулим століттям, де були метрополії, колонії... Він ділить світ на сфери впливу. Він справді повернутий на цій темі. Але... військовими методами взяти під контроль Україну просто неможливо. Путін зуби обламає, якщо зараз піде. Вже не 14-й рік... Наразі таке неможливо”, – заявив Гудков.

Посилаючись на слова військових експертів, він зазначив, що РФ зібрала надто малу кількість військ на українському кордоні для повноцінного вторгнення.

“100 тисяч (військ на кордоні) замало. Мінімум 700 тисяч, а скоріше, 1,5 мільйона має бути військовослужбовців  тоді можна буде говорити про якісь серйозні наміри”, – заявив ексдепутат.

Він впевнений, що Путін не планує війну з "внутрішньополітичних причин". Річ у тім, що, згідно з опитуванням "Левада-центру", близько 80% росіян добре ставляться до України. Лише 9% громадян РФ вважають сусідню країну ворогом.

“Росіяни не підтримають війни проти України. А у Путіна зовнішня політика є продовженням внутрішньої, зовнішня політика є способом розв'язання внутрішніх проблем (...). Нині агресія нічого йому не дасть. До того ж його рейтинги підуть униз, він може взагалі втратити владу”, – наголосив Гудков.

Раніше Діалог.UA повідомляв, як Латиніна розповіла, що зупинило Путіна від вторгнення: "Війни не буде".

Ми також писали, що політик РФ Гозман сказав, як Україні запобігти вторгненню: "Путін слабшає".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини