12 грудня 2021, 10:04

Латиніна про Мінські угоди: "Гібридний бліцкриг Путіна щодо створення "Новоросії" провалився"

Велика відповідальність за Мінські угоди лежить на Європі, Кремль отримав козир у гібридній війні з Україною.

Латиніна про Мінські угоди: "Гібридний бліцкриг Путіна щодо створення "Новоросії" провалився"

Повідомлення західних ЗМІ про те, що президент США Джозеф Байден після переговорів із російським колегою Володимиром Путіним може тиснути на Київ із метою виконання Мінських угод, вкрай тривожні.

Про це у своїй авторській програмі "Код доступа" ввечері 11 грудня заявила відома російська журналістка та письменниця Юлія Латиніна, передає Діалог.UA.

“Мінські угоди Україна відмовляється виконувати. І правильно робить. Вони були зрадою Європи”, – заявила журналістка.

На її думку, "Мінськ" свого часу врятував Кремль від великих проблем, що виникли у зв'язку з вторгненням в Україну.

“Напередодні Мінських угод... гібридний бліцкриг щодо створення “Новоросії” не вдався. Українські війська почали досить сильно тіснити сепаратистів, після чого довелося вводити реальні російські війська, видаючи їх за ополченців. Перед Кремлем стояв дуже неприємний вибір: або продовжувати наступати військами, але тоді буде неможливо, адже Європа не заплющує очі, видавати їх за ополченців, або прибирати війська, але тоді ополченці будуть розгромлені, або натиснути на Європу, щоб підписати угоду”, – розповіла Латиніна.

Тоді, наголосила вона, Європа прийшла Кремлю на допомогу. Угоду, яка перетворила ОРДЛО на “ракову пухлину” для України, підписали.

“Для України це виключало можливість нормального розвитку. Тому що Путін запустив руку у тіло України, схопив її за печінку чи селезінку та у будь-який момент може смикнути”, – наголосила журналіст.

Вона запевнила, що Путіна не цікавить доля мешканців Донбасу. Він свідомо перетворив регіон на другий “сектор Газа”, де панують бандити, віджимаючи все, зокрема життя цивільних.

"Цю страшну конструкцію створив Путін... І якщо Україна Донбас інтегруватиме, ця ракова пухлина пошириться на всю країну", – попередила Латиніна.

Слід зазначити, що чутки про нібито плани Байдена тиснути на Київ із метою виконання Мінська вже спростували й у Білому домі, і в Офісі президента України.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Портніков заявив: "Путін ніколи не ліквідує "Л/ДНР", Україна поверне території, але не "Мінськом"".

Ми також писали, що понад половина громадян України хоче переписати Мінські угоди.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юлия Латынина

Останні новини