6 грудня 2021, 09:36

Фейгін озвучив, чому Путін хоче атакувати Україну

Путін збирається атакувати Україну, бо це єдина "слов'янська країна", яка не під його контролем.

Фейгін озвучив, чому Путін хоче атакувати Україну

Російський правозахисник Марк Фейгін упевнений, що Володимир Путін збирається атакувати Україну, оскільки вона хоче увійти до НАТО та є єдиною "слов'янською країною", над якою той ще не встановив свій контроль. Однак пряма війна Росії з Україною матиме непередбачувані наслідки.

Правозахисник заявив, що якщо Росія матиме конфлікт із НАТО, то буде виключно "позиційний обмін ударами", а от у випадку з Україною може бути справжнісінька "гаряча війна", заявив Фейгін в інтерв'ю телеканалу "Обозреватель".

Правозахисник зауважив, що фактично Росія вже має біля свого кордону бази НАТО, а отже членство України в Альянсі особливо не повинно хвилювати Путіна. Фейгін підкреслив, що у деяких країнах Балтії бази НАТО знаходяться набагато ближче до Росії, ніж якби вони були створені в Україні.

Інше питання у контролі... У Кремлі Білорусь вже "взяли на гачок", а ось Україна не хоче танцювати під дудку Путіна, заявив правозахисник.

Путін уже "відрізав" від України шматки, тисне політично, але Київ все одно не йде під контроль Росії. З кожним новим днем Україна все далі йде від Росії на Захід.

Кремль може піти війною проти України, але цей конфлікт матиме непередбачуваний фінал і наслідки. Однак Путіна може підштовхнути до бойових дій безвихідь, щоб вкотре наголосити на своїй репутації головного "панрегіонального гегемона", заявив Фейгін.

До бойових дій правозахисник відніс і просто приєднання "ДНР" і "ЛНР" до Росії.

Раніше журналісти Financial Times опублікували статтю, у якій повідомили, що Вашингтону вдалося надати реальні докази підготовки Росією вторгнення в Україну.

Нагадаємо, у Міноборони України підтвердили процес нарощування російської армії біля кордону з Україною. Не виключено, що до початку 2022 року Росія збере на кордоні 175 тисяч військовослужбовців.

Автор: Марк Фейгин

Останні новини