3 грудня 2021, 10:54

Арестович розповів, хто піде у бій проти Росії, якщо Путін вторгнеться в Україну

У разі вторгнення Росії в Україну буде мобілізовано резервістів з першої та другої черги.

Арестович розповів, хто піде у бій проти Росії, якщо Путін вторгнеться в Україну

Олексій Арестович заявив, що у разі вторгнення Росії в Україну розпочнеться мобілізація. Раніше цього робити нема рації, інакше у Москві знову почнуть говорити, що Київ планує захопити Донбас силою.

Учора, 2 грудня, радник голови Офісу президента України Олексій Арестович заявив, що у разі бойових дій з Росією буде розпочато мобілізацію першої та другої хвилі черги резервістів, інформує Politeka.

Він заявив, що раніше немає сенсу проводити мобілізацію, оскільки цей захід не з дешевих. Також не виключено, що саме цього й домагається Росія, щоби більше вдарити по економіці України.

Оголосивши мобілізацію зараз, можна спровокувати Росію спеціально перенести напад ще на місяць, і тим самим буде завдано шкоди українській економіці. Мобілізацію буде оголошено, як тільки розвіддані покажуть, що Росія з дня на день почне вторгнення. Часу вистачить, щоб призвати до ЗСУ резервістів першої та другої черги.

Арестович зізнався, що вже є підготовлений резерв у кількості 200 тисяч. І це, крім ветеранів АТО / ООС, яких ще близько 600 тисяч. Всі ці люди чудово розуміють, що на них чекає у разі вторгнення ворога. Багато хто пройшов перші дні війни, тому знає, що чекати від ворога.

Резерв першої черги – це люди з досвідом бойових дій, і їм до 40 років. Друга черга – українці від 40 років, які пройшли службу у лавах армії або брали участь у бойових діях на Донбасі.

До можливого вторгнення Росії в Україну країна готується з квітня, коли Кремль уперше висунув на кордон військову техніку та військовослужбовців.

Раніше Кулеба озвучив три напрямки, які розробив Захід щодо агресивної політики Росії.

Нагадаємо, у Мережі не сумніваються, що якщо Путін ухвалить рішення про вторгнення в Україну, то на нього чекає військовий трибунал у Гаазі.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини