3 грудня 2021, 09:52

Військовий аналітик озвучив лише одну умову, за якої є ймовірним діалог між Києвом і Москвою

Військовий оглядач Олег Жданов прокоментував заяву президента України, який вкотре наголосив на необхідності відкритих переговорів із РФ.

Військовий аналітик озвучив лише одну умову, за якої є ймовірним діалог між Києвом і Москвою

Для відкритого діалогу урядам України та РФ слід визнати на світовому рівні Росію країною-агресором. Наразі у Москві стверджують, що РФ не є конфліктною стороною, запевнив військовий оглядач Олег Жданов, передає "Україна 24", відреагувавши на репліку глави України Володимира Зеленського щодо потреби відкритих переговорів із Володимиром Путіним.

На його думку, лише після публічного визнання РФ стороною конфлікту є сенс переходити до діалогу з Кремлем. За оцінкою військового експерта, тоді вже не так важливо: проводити двосторонні переговори або за наявності посередників. Жданов припустив, що все ж таки краще вести дипломатичний діалог у присутності третіх сторін.

Варто зазначити, що позавчора під час своєї промови у ВР президент запевнив, що Київ не поверне Донбас без відкритих переговорів із Москвою. Він нагадав, що вже 8 років минуло відтоді, як РФ анексувала Крим і розпочала бойові дії на Донбасі.

Зеленський зазначив, що знає, які саме єврокраїни підтримують нашу державу у цьому питанні, до того ж зовнішні союзники також солідарні, що без відкритого діалогу з російською стороною не вдасться зупинити військовий конфлікт на Південному Сході.

Нагадаємо, у Києві запевнили, що РФ не здатна перешкоджати Україні зблизитися з НАТО.

А у Держдепі США заявили, що Путін готовий для оперативного вторгнення в Україну.

Раніше у МЗС України вказали, що РФ слід утриматися від ескалації та повернутися до діалогу щодо виведення своїх військ із Криму та Донбасу.

Автор: Сеть

Останні новини