29 листопада 2021, 21:53

Чому президенти змінюються, а Ахметов залишається, – Фесенко поділився "секретом"

Політолог вважає, що причина "живучості" олігарха полягає не лише у тому, що він вміє пристосовуватися.

Чому президенти змінюються, а Ахметов залишається, – Фесенко поділився "секретом"

Відомий український політолог Володимир Фесенко на своїй сторінці у соціальній мережі "Фейсбук" поділився думкою щодо того факту, що влада в Україні змінюється, але при цьому бізнесмен Рінат Ахметов залишається, яка б команда не була біля керма.

"І тут треба зробити одне важливе уточнення: не лише Ахметов залишався, а й решта великих олігархів: Коломойський, Фірташ, Пінчук, Порошенко.

І далі ключове питання: а чому всі великі олігархи залишалися попри зміну влади?" – пише експерт.

За словами Фесенка, відповідь досить проста. З одного боку, Ахметов та інші великі олігархи пристосовувалися до будь-якої нової влади. Але головне: жодна влада ніколи по-серйозному не воювала із представниками великого бізнесу.

"Загрози були, локальні конфлікти теж були (як у Порошенка з Коломойським... але справжньої війни між владою та олігархами ще не було. До речі, і Ахметов жодного разу не наважувався на пряму інформаційно-політичну війну з Президентом України).

Нині ця війна вже почалася. Питання лише у тому, наскільки потужно зможе відповісти Президент Зеленський”, – констатує політолог.

Водночас Володимир Фесенко наголошує: гучними заявами та віртуальними погрозами Ріната Ахметова не здолати. Водночас Ахметов не має можливості швидко поміняти владу у країні, зокрема й Президента України.

"У прямій політичній війні великі втрати будуть в обох сторін", – резюмує експерт.

Контекст:

Під час пресмарафону у п'ятницю президент Володимир Зеленський заявив, що певні сили обговорюють організацію в Україні державного перевороту та залучають Ріната Ахметова до участі у цій справі.

Після висловлювань глави держави про Ахметова євробонди його компанії "ДТЕК" втратили понад 11% вартості.

Пізніше Рінат Ахметов виступив із терміновою заявою з приводу висловлювань Володимира Зеленського про державний переворот.

Автор: Владимир Фесенко

Останні новини