22 листопада 2021, 17:50

Вчений із Праги представив три сценарії можливої війни України та РФ

Професор із Праги оприлюднив три реальні сценарії війни, що обговорюється, між Україною та Росією.

Вчений із Праги представив три сценарії можливої війни України та РФ

Кремль може використати кілька стратегій для агресії проти України. Передбачуваної експертами окупації частини територій може не відбутися, але один потужний удар, ймовірно, завдасть великих втрат для інфраструктури Міноборони.

Науковий співробітник Карлова Університету, Центру російських досліджень Бориса Нємцова (Прага), професор Олександр Морозов із Праги в етері телеканалу "Україна 24" представив свою думку щодо ймовірного нового етапу війни між Україною та Росією.

Є три реалістичні сценарії воєнних дій Кремля.

Перший

Москва завдасть ракетного та авіаудару по українській військовій інфраструктурі, де зосереджена нова американська та європейська техніка. Фактично Путін повторить удар Ізраїлю по сусідніх країнах, заявивши, що цей захід був вимушеним, оскільки, за його оцінкою, подальше накопичення летальної зброї в Україні "загрожує безпеці його країни". Наслідків для РФ із боку іноземних партнерів, швидше за все, не буде або вони будуть безболісними.

Другий

Усього на добу 100-тисячне угруповання армії РФ може здійснити марш на сто кілометрів углиб Донецької та Луганської областей і повернутися у місця дислокації. За цей час агресор встигне розгромити українську військову інфраструктуру, завантажити на платформи та вивезти до РФ. У майбутньому міністр оборони РФ Сергій Шойгу організує виставку трофеїв по всій країні, як це було зроблено з трофеями із Сирії.

Третій

Цей варіант стане наслідком переговорів Кремля із Заходом, деталі яких розкрилися під час публікації листування Лаврова. Оскільки у зриві "Мінська" Росія звинувачує Німеччину та Францію, то ще один постріл з українського дрона може призвести до того, що 100-тисячне угруповання буде перекинуто на територію ОРДЛО під коментар типу "ви ж самі зірвали Мінські угоди, у такому разі ми тут постоїмо тепер". Стоятимуть на українській території вони роками.

Як повідомлялося раніше, американська розвідка побоюється вторгнення армії РФ до України під час новорічних свят.

Bloomberg пише, що Володимир Путін справді готує напад і розробив для цього відразу кілька сценаріїв.

Тим часом ватажки окупаційних формувань в ОРДЛО натякнули, коли на Донбасі може статися чергове загострення.

Автор: Сеть

Останні новини