20 листопада 2021, 18:48

Гордон: "День, який розділить історію України на дві частини, настав"

Дмитро Гордон назвав "кошмаром" і "жахом" озвучену інформацію у розслідуванні Bellingcat про спецоперацію із затримання "вагнерівців".

Гордон: "День, який розділить історію України на дві частини, настав"

Журналіст Дмитро Гордон вважає, що день, "який розділить історію України на дві частини", настав.

Про це він заявив в етері програми "Свобода слова Савіка Шустера", коментуючи публікацію першої частини розслідування Bellingcat про спецоперацію українських спецслужб із затримання російських найманців із ПВК "Вагнер".

Журналіст назвав озвучені у розслідуванні подробиці "кошмаром" і "жахом".

"Вісім місяців тому в етері у Василя Голованова на каналі "Україна 24" я сказав, що скоро буде день, який змінить історію України. Я знав, про що я говорю. Я говорив про те, що виходить розслідування групи Bellingcat про "вагнерівців". Я знав подробиці... Це не скандал, це кошмар і жах... Так ось, день, який розділить історію України на дві частини, до і після, настав", – заявив співрозмовник.

Гордон упевнений: спецоперація із затримання бойовиків справді була.

"Те, з якою дурістю вищі посадові особи України брехали народу України, що цієї спецоперації не було, викликає у мене подив і розчарування", – зазначив журналіст.

На думку Гордона, відстрочка спецоперації, про яку розповів ексголова ГУР Василь Бурба, – "це не помилка та не провал, а зрада".

Раніше Гордон запідозрив, що в оточенні президента України Володимира Зеленського є люди, які "працюють на спецслужби Росії". Журналіст закликав главу держави усунути від роботи осіб, яких Бурба звинуватив у зриві спецоперації, та провести ретельне розслідування.

Нагадаємо, у розслідуванні Bellingcat йдеться, що про перенесення спецоперації просив голова Офісу президента Андрій Єрмак, щоб не зривати домовленостей із Росією про перемир'я на Донбасі.

Автор: Дмитрий Гордон

Останні новини