20 листопада 2021, 14:22

Яценюк про "Вагнергейт": "У Зеленського є тільки два варіанти"

В історії з "Вагнергейтом" для президента України Володимира Зеленського є лише два варіанти.

Яценюк про "Вагнергейт": "У Зеленського є тільки два варіанти"

Зрив керівництвом України операції Головного управління розвідки Міноборони (ГУР МО) щодо арешту "вагнерівців" підтвердив генерал Василь Бурба. Після цього у глави держави Володимира Зеленського залишилося лише два варіанти.

Таку думку у своєму блозі у Facebook висловив колишній прем'єр-міністр України Арсеній Яценюк, повідомляє Діалог.UA.

"Звучить багато прізвищ, хто міг бути тим "щуром", який зрадив Україну, розкрив операцію та врятував злочинців Путіна. Але єдина людина, за кого голосував народ України, яка за законом відповідає за національну безпеку та здійснює загальне керівництво всією розвідкою – це Володимир Зеленський", – заявив Яценюк.

Він вважає, що у президента на сьогодні є лише два варіанти, як вчинити.

Перший – негайне усунення від роботи всіх осіб у його оточенні, які могли зірвати спецоперацію, та створення незалежної слідчої комісії, за наслідками розслідування якої конкретні чиновники понесуть покарання у справі про держзраду.

"Другий (варіант – ред.) – Зеленський і є тим, хто провалив спецоперацію та зрадив присягу Президента", – написав колишній прем'єр.

Контекст

Скандал "Вагнергейт" вибухнув з новою силою 17 листопада, коли міжнародна журналістська група Bellingcat опублікувала розслідування у цій справі. Вона з'ясувала, що розвідка України справді готувала масштабну спецоперацію щодо арешту кількох десятків російських найманців, які вчинили злочини проти України.

Через підставну фірму "вагнерівців" найняли нібито для роботи у Венесуелі. Планувалося, що літак із ними нібито випадково сяде у Києві, після чого буде здійснено арешт.

Повідомляється, що операцію було зірвано на останньому етапі, оскільки в Офісі президента попросили відкласти її завершення. Це дозволило найманцям уникнути покарання.

Колишній голова ГУР МО Василь Бурба підтвердив 19 листопада інформацію. Він запевняє, що відкласти завершення спецоперації його попросив особисто голова Офісу президента Андрій Єрмак.

Раніше Діалог.UA повідомляв, що Гордон поставив Офісу Зеленського ключове питання про агентів РФ після зірваної операції щодо "вагнерівців".

Ми також писали, що Турчинов показав ексклюзивні докази щодо "Вагнергейту" за підписом Путіна.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Арсений Яценюк

Останні новини