15 листопада 2021, 15:10

Ходжес назвав чотири головні прийоми "ведення війни" з боку Росії

Росія використовує класичний набір прийомів ведення війни, серед яких газ, мігранти, мовне питання та інші.

Ходжес назвав чотири головні прийоми "ведення війни" з боку Росії

Екскомандувач військ США у Європі Бен Ходжес вирішив поділитися своєю думкою щодо Росії та її брудних прийомів ведення війни, особливо на тлі останніх заяв президента Росії на адресу України та чергових пересувань військ на кордоні.

Сьогодні, 15 листопада, журналісти "РБК-України" виклали на своїх сторінках розгорнуте інтерв'ю Ходжеса щодо Росії та її методів ведення війни.

З початку осені Володимир Путін зробив не одну різку заяву на адресу України, її історії та існування країни як незалежної держави. Після цього знову розпочалося пересування військ біля кордону з Україною. Кремль вкотре чинить тиск на Україну, впевнений американський генерал.

Ходжес наголосив, що головні прийоми "ведення війни" з боку Росії – мовне питання, мігранти, фейки та газ. Такими методами Москва намагається дестабілізувати обстановку у ЄС і водночас показати Україну в очах Заходу як "державу, що не відбулася".

Ходжес упевнений, що міграційна криза створена штучно Росією. Однак для якої саме мети, генерал поки сказати не може: або розхитати ЄС, або ж відвернути увагу Заходу від України та російських військ на кордоні.

У Латвії більше сходяться на думці, що ситуація з біженцями, створена Лукашенком і Путіним, потрібна, щоб відвернути увагу від російської агресії щодо України.

Генсек НАТО Єнс Столтенберг також не виключає можливості нападу Росії на Україну на тлі міграційної кризи. За його словами, Альянс готовий до будь-якого розвитку подій на російсько-українському кордоні.

Раніше ми повідомляли, що розвідка Заходу попередила Україну про можливе вторгнення російської армії вже цієї зими. На кордоні з боку Донбасу та Криму зосереджено до 90 тисяч військовослужбовців РФ.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг назвав дві умови, виконавши які Україна стане повноправним членом НАТО.

Автор: Сеть

Останні новини