11 листопада 2021, 21:07

Арестович: ситуація на кордоні Білорусі та Польщі – відволікаючий маневр перед ударом по Україні

Олексій Арестович майже зі 100-відсотковою впевненістю вважає, що подальші дії Росії та Білорусі будуть спрямовані проти України.

Арестович: ситуація на кордоні Білорусі та Польщі – відволікаючий маневр перед ударом по Україні

Міграційна криза на кордоні Білорусі та Польщі, штучно створена Мінськом і Москвою, може бути відвертальним маневром перед ударом Кремля по Україні.

Таку думку озвучив речник української делегації у ТКГ, позаштатний радник голови Офісу президента Олексій Арестович в етері телеканалу "Україна 24".

Експерт звернув увагу на заяву самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка про те, що біженцям, які перебувають на кордоні з ЄС, нібито намагаються перекинути зброю з Донбасу і назвав її інформаційною підготовкою до агресивних дій проти України.

"Мені здається, що вся ця білорусько-польська історія може бути відвертальним моментом перед тим, як основні зусилля спрямувати проти України", - заявив він.

З огляду на наявні загрози на небезпечні ділянки українсько-білоруського кордону перекидаються додаткові сили правоохоронців.

За словами Арестовича, Україна активно взаємодіє з Польщею та Литвою. Партнери дотримуються єдиної думки щодо ситуації, яка склалася.

Раніше Арестович заявив, що Кремль намагається грати на суперечностях, що виникли між Польщею та ЄС, зокрема щодо судової реформи. Головний інтерес Москви у тому, щоб розколоти довіру між союзниками.

Нагадаємо, за даними МВС України, у Білорусі перебуває близько 5 тисяч мігрантів. Правоохоронці попросили мешканців прикордонних районів оперативно повідомляти поліцію про ймовірну появу незнайомців.

Автор: Алексей Арестович

Останні новини