10 листопада 2021, 19:58

Тука про бойове застосування Bayraktar TB2 на Донбасі: "Сигнал ворогові"

Георгій Тука наголосив на важливості використання безпілотників Bayraktar TB2 у зоні конфлікту на Донбасі.

Тука про бойове застосування Bayraktar TB2 на Донбасі: "Сигнал ворогові"

Колишній голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука назвав бойове застосування безпілотника Bayraktar TB2 ЗСУ на Донбасі "сигналом ворогові" щодо готовності України жорстко відповідати на військову агресію з боку РФ.

Таку думку ексчиновник озвучив в етері "Апостроф TV".

"Я ніколи не говорив, що разове застосування "Байрактара", тим більше не на повну міць, призведе до якихось стратегічних змін. Це сигнал ворогові, що ми готові відповісти, ми маємо технічну можливість це зробити. Це важливо", - сказав він.

На думку Туки, українські війська зобов'язані відповідати на будь-які обстріли своїх позицій із боку російських гібридних військ на Донбасі.

Контекст

26 жовтня стало відомо про перше бойове застосування Bayraktar TB2 турецького виробництва у зоні конфлікту на Донбасі. ЗСУ знищили гаубицю незаконних збройних формувань, яка розташовувалася за 13 км від лінії розмежування й обстрілювала українські позиції. Рішення про використання ударного дрона ухвалювалося головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

Раніше Тука заявив, що Кремль не має ідеї про приєднання окремих районів Донецької та Луганської областей до Росії. Москва прагне інтегрувати окуповані території до складу України на правах автономії, щоб блокувати шлях Києва до НАТО та ЄС.

Автор: Георгий Тука

Останні новини