2 листопада 2021, 14:56

Гармаш назвав три причини, через які Росія не розпочне масштабної війни проти України

Чергове скупчення російської армії біля кордону з Україною свідчить про те, що Кремль серйозно злякався "Байракторів". Путін знову грає м'язами.

Наприкінці жовтня 2021 року біля кордону з Україною можна було побачити нове скупчення російської військової техніки та військовослужбовців. Багато хто з них потрапив на кордон відразу після навчання "Захід-2021", яке відбулося на території Білорусі.

Сьогодні, 2 листопада, головний редактор видання "Острів" і представник України в ТКГ з питань Донбасу Сергій Гармаш на своїй сторінці у Facebook озвучив свою версію появи російської армії біля кордонів з Україною.

Джерело повідомляє, що західні ЗМІ пишуть про російську армію біля кордону з Україною як про реальний факт і загрозу, а у Міноборони України все заперечують.

Гармаш пише, що 20-та армія та 150-та дивізія 8-ї армії ЗС РФ перебувають на військовому полігоні, але в безпосередній близькості від України. У Міноборони Росії відбуваються планові навчання на тлі недавніх заяв Пентагону про вступ України до НАТО та використання "Байракторів" ЗСУ на Донбасі.

У Москві злякалися, що Київ може розпочати наступ на Сході країни, щоб змусити Росію вступити у війну й заблокувати запуск "Північного потоку-2".

Гармаш упевнений, що насправді Росія зараз намагається повторити квітневий трюк, а Путін грає на публіку, демонструючи міць своєї армії. Кремлю наразі невигідно розпочинати війну на Донбасі, інакше в ЄС заблокують "СП-2".

У Москві ще не можуть зрозуміти, як їм реагувати на застосування ЗСУ "Байракторів" на Донбасі. І, по-третє, ситуація з коронавірусом у Росії не сприяє «військовим бліцкригам».

Раніше ми повідомляли, що ексрадник президента Росії Іларіонов пояснив, чому Путін ніколи відкрито не нападе на Україну, а вичікуватиме.

Нагадаємо, 2 листопада 2021 року Путін вирішив зібрати екстрену нараду, присвячену безпілотникам. Головна причина – застосування ЗСУ дронів на Донбасі.

Останні новини