21 жовтня 2021, 10:36

"Увійти можна. Окупувати можна", – Смешко про те, чому Росії не вдасться завоювати Україну

На сьогоднішній день Росія не зможе військовим шляхом завоювати Україну, однак Києву не варто розслаблятися, а далі готуватися до можливого відбиття нападу.

"Увійти можна. Окупувати можна", – Смешко про те, чому Росії не вдасться завоювати Україну

Ексглава СБУ та лідер партії "Сила та честь" Ігор Смешко упевнений, що Росія не має сил захопити всю територію України військовим шляхом. Однак і Києву розслаблятися не варто. Необхідно постійно готуватися до будь-якого розвитку сценарію.

Вчора, 20 жовтня, в інтерв'ю Миколі Вересню у програмі "Вересень" на каналі "Апостроф TV" Смешко озвучив свою думку щодо повномасштабної війни з Росією.

Експерт пригадав те, що в Україні завжди були сильні традиції партизанської війни. Смешко всім нагадав, як ще у 2014 році він заявляв, коли Росія вторглася в Україну, то підписала собі смертний вирок.

"Увійти можна. Окупувати територію можна. Але як ви вийдете з цієї ситуації?" - заявив політик, акцентувавши, особливо, коли населення країни перевищує 30 млн осіб.

Як приклад Смешко згадав недавні події в Афганістані. Армія країни налічувала 100 тисяч осіб, на її створення пішло близько 3 трлн доларів. Але у кінцевому підсумку вони бігли з поля бою, віддавши країну талібам.

На думку ексглави СБУ, у Кремлі також сидять не дурні, які вони розуміють, що повномасштабна війна нікому не вигідна. Однак якщо Володимиру Путіну все ж прийде ідея атакувати, він віддасть такий наказ, саме тому Україна має бути напоготові та готуватися дати відсіч агресору всіма способами, включаючи і залучення Військово-космічних сил.

За словами Смешка, у Росії останнім часом посилюється антиукраїнський настрій. Яскравий тому приклад - цикл передач на росЗМІ про те, що шахраї крадуть гроші з карток росіян, а нібито центр аферистів і хакерів знаходиться на території України. Таким чином, Москва хоче у черговий раз "промити мізки" своїм громадянам і у черговий раз очорнити Україну.

Раніше ми повідомляли, Смешко не сумнівається, що у разі загострення конфлікту на Донбасі Путін може застосувати аерокосмічну зброю, тому його армії не потрібно буде переходити кордон з Україною.

Нагадаємо, у серпні 2021 року Смешко запропонував українському уряду на юридичному рівні почати розгляд питання щодо повернення країні статусу ядерної держави.

Автор: Сеть

Останні новини