7 жовтня 2021, 14:43

"Нехай це буде уроком", – Шабунін розповів, як Разумков допомагав проросійським силам

Шабунін розповів, як на посаді спікера Разумков разом з "ОПЗЖ" зривав антикорупційну платформу.

Голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін заявив, що відправлений у відставку екс-спікер Ради Дмитро Разумков повинен був покинути свій пост, оскільки скомпрометував себе участю у сумнівних політичних діях, спрямованих на зривання антикорупційної платформи України.

Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Facebook, коментуючи питання відставки політика.

"Комічними є спроби створити з Разумкова образ захисника демократії. Це ж той Разумков, який (задля проросійських політиків) захистив від очищення огидний Конституційний суд.

Пам'ятаєте історію про знесення покарання за брехню у деклараціях (за поданням "ОПЗЖ")? Створена Разумковим робоча група вже майже РІК "терміново" вирішує питання з КСУ. Рік! За цей подарований Разумковим час покидьки у КСУ прийшли та пішли у контрнаступ. Наприклад, вчора КСУ відновив розгляд провадження, яке відкриває Коломойському і Ко можливість зіграти приватизацію Привату та ліквідації банків-смітників.

На черзі початок знесення судової реформи (відразу після пасу пленуму ВС), а ще знищення антикорупційного суду, незаконного збагачення (у черговий раз), спецконфіскаціі, медичної реформи і т. п. Разумков так дуже "вирішував" проблему з КСУ, що суддя Сліденко, який гримнув декларування, забув піти у відставку (хоча і дуже обіцяв). За минулий рік він отримав 3,6 млн грн наших податків", - пише Шабунін.

Антикорупціонер заявив, що Разумков спеціально затягнув з відновленням тюремного ув'язнення за брехню у деклараціях.

"Ще багато чого Разумков начудив за межами КСУ. Я багато про це писав. Наприклад, спеціально затягнув з відновленням в'язниці за брехню у деклараціях. Зусиллями Разумкова ми не можемо тепер нормально карати за брехню у деклараціях за 2020 рік.

Цими діями Разумков купував лояльність депутатських груп, які, у свою чергу, повинні були захистити його на посаді. І що, допомогло це йому? Нехай це буде уроком для наступних спікерів", - підкреслив Шабунін.

Раніше ми повідомляли, у"Слузі народу" не виключають, що місце Дмитра Разумкова може посісти перший віце-спікер Руслан Стефанчук.

Нагадаємо, експерт Кирило Сазонов прокоментував рішення депутатів від "Слуги народу" не зустрічатися з Разумковим напередодні голосування про його відкликання з посади спікера ВРУ.

2 жовтня у Трускавці народні депутати з фракції "Слуга народу" зібрали необхідні 150 підписів за відставку спікера Ради.

Крім того, Зеленський дійсно незадоволений самостійністю фігури Разумкова та дорікнув політика у тому, що той "пішов іншим шляхом" замість того, щоб надавати підтримку фракції та ініціативам "слуг".

Останні новини