20 вересня 2021, 13:43

Стрілянина у Пермі: аналіз листа Тимура Бекмансурова викликав дивні нестиковки

Аналіз листа стрілка викликає питання і сумніви у тому, що його дійсно писав 18-річний хлопець.

Стрілянина у Пермі: аналіз листа Тимура Бекмансурова викликав дивні нестиковки

У зв'язку з нападом на виш у російській Пермі та публікацією нових матеріалів з'являються все нові підозри щодо стрілка, його мотивів і загальної картини нападу. Російські журналісти Телеграм-каналу Baza опублікували текст листа стрілка, що напав на Пермський державний університет сьогодні вдень.

У ньому стрілок описує послідовність своїх думок і дій, які він планував реалізувати у ході розправи. Однак ретельний аналіз листа викликає питання та сумніви у тому, що його дійсно писав 18-річний підліток.

Навіть побіжна філологічна експертиза дозволяє встановити, що у записці простежується професійна логіка викладу думки, грамотні мовні звороти та знання синтаксису і пунктуації.

"Діалог.UA" звернувся за коментарем до фахівця, який поставив під сумнів здатність підлітка так викладати свої думки у листі.

"Таке враження, що текст "сповіді" писав навіть не відмінник, а філолог, добре знайомий з художньою літературою, оскільки у записці простежується логіка викладу думки, грамотні мовні звороти та знання синтаксису та пунктуації. Але, що цікаво, "цей філолог" як б робить незначні помилки (70-ий стовбур замість нарощення закінчення 70-й), щоб видати цю писанину за творіння безграмотного учня. Будь-який фахівець-мовознавець побачить, що писала грамотна людина з профільною освітою", - відзначає експерт-філолог.

З'являються нові дані про розстріл студентів у пермському виші, де кількість загиблих зросло до 8 осіб. У соціальних мережах публікуються відео очевидців, які стали свідками нападу. Як повідомляють російські журналісти видання Meduza, стрілок зробив не менше 30 пострілів, імовірно, з гладкоствольної рушниці Huglu 12-го калібру. Студенти заблокували двері в аудиторіях, намагаючись перешкодити стрілку вільно переміщатися університетом.

18-річний Тимур Бекмансуров, що зробив збройний напад на Пермський держуніверситет, виявився живим і перебуває у реанімації. Інформацію підтвердили у Слідчому комітеті РФ. За доступними даними, стан Бекмансурова оцінюється як вкрай важкий. У нього вогнепальні поранення грудей і кінцівок. Зараз він знаходиться без свідомості та підключений до апарату штучної вентиляції легенів (ШВЛ).

Близько 11 години зловмисник проник на територію кампусу Пермського університету з травматичною зброєю та відкрив стрілянину на вулиці. Під час атаки частина студентів і викладачів закрилася від нападника в аудиторіях вишу, інші самостійно евакуювалися, у тому числі вистрибуючи з вікон.

Автор: Редакция Диалог.UA

Останні новини