30 травня 2024, 08:01

Візит Путіна до Китаю не допоміг вирішити банківське питання, а картина стала ще гіршою – експерти

Після "історичного" візиту Путіна до КНР у росіян погіршилися розрахунки через китайські банки.

Візит Путіна до Китаю не допоміг вирішити банківське питання, а картина стала ще гіршою – експерти

Російський бізнес був упевнений, що Путін поїде до Пекіну, щоб домовитися з Сі про пом'якшення підходу до платежів з РФ, однак мрії так і залишилися мріями.

Учора паблік "Заборонена думка" озвучив свою думку щодо візиту Путіна до Китаю.

Експерти повідомляють, що починаючи з лютого 2024 року до Китаю доходило лише 25% платежів із РФ як у доларах, так і юанях, проте з кінця травня ситуація стала ще гіршою.

Після санкцій з боку Заходу платежі з РФ активно приймали регіональні сільськогосподарські банки у КНР, але з минулого тижня і вони призупинили всі транзакції з РФ.

Джерело повідомляє, що навіть такі дрібні банки не хочуть опинитися у "чорному списку" США.

При цьому найбільші банки Китаю Bank of China, Agricultural Bank of China, Industrial and Commercial Bank of China і Zhejiang Chouzhou запитують експортну декларацію. Такі кроки забороняють РФ вивозити з Китаю у великій кількості товар, який перебуває під санкціями.

Тривалий час російська сторона під час закупівлі токарних верстатів часто називала банкам Китаю безневинні коди товарів, наприклад швейне обладнання.

Тепер же детально коди товарів вивчають не тільки банки, а й деякі платіжні агенти, які здійснюють переказ коштів у КНР із третіх країн.

Не хочуть у цій справі прогоріти та посередники. Наприклад, Bank of China став повертати платежі з банків Казахстану, оскільки ті вказують у платіжках коди на санкційний товар.

Раніше у Дубаї розповіли, чому санкції проти РФ не настільки ефективні.

Автор: Сеть

Останні новини