16 травня 2024, 08:39

На Харківщині цікава фаза "великого наступу", командуванню РФ доведеться робити вибір – Машовець

Машовець стверджує, що передові підрозділи Росії на півночі від Харкова були змушені зупинитися на рубежі Глибоке – Лук'янці.

На Харківщині цікава фаза "великого наступу", командуванню РФ доведеться робити вибір – Машовець

На півночі Харківської області, де кілька днів тому російські загарбники прорвали кордон, очікується цікава фаза їхнього "великого наступу на Харків", вважає військовий експерт, ветеран АТО Костянтин Машовець.

За його даними, передові підрозділи російських окупантів на півночі від Харкова були змушені зупинитися на рубежі Глибоке - Лук'янці. Це сталося, імовірно, через те, що українські Сили оборони вибили ворога із села Зелене, після чого на цьому напрямку відбулося звуження смуги дії 18-ї мотострілецької дивізії ЗС РФ.

"Передові підрозділи противника були змушені зупинитися на рубежі Глибоке - Лук'янці. Судячи з усього, обидва населені пункти зайняті ворогом, але при цьому його подальше просування зупинено", - висловив думку Машовець.

Також учасник АТО констатує факт, що рівень боєздатності передових підрозділів 18-ї МСД і 7-го окремого мотострілецького полку (ОМСП) ЗС РФ, які наступають, впав до критичного, та тепер їм вельми непросто продовжувати наступальні дії.

Це сталося, на думку експерта, через те, що ЗСУ завдали великих втрат противнику, а також через ще одну причину: у ЗС РФ на цьому напрямку не було настільки значних резервів, щоб оперативно підтягти їх і продовжувати атакувальні дії з великою інтенсивністю.

"На цій ділянці "великого російського наступу на Харків" його темпи впали майже до нуля, що цілком показово", - зазначив Машовець.

Нагадаємо, українські захисники виставили відео з Вовчанська Харківської області, спростувавши захоплення цього населеного пункту окупантами РФ.

Також ми писали, що окремі піхотні групи ЗС РФ зайшли до Вовчанська, але українські військові підтягнули резерви й успішно відбивають атаки.

Автор: Сеть

Останні новини