6 травня 2024, 07:40

Фейком про французький легіон у Слов'янську Кремль намагається досягти трьох цілей – Мережа

Новина про перекидання у Слов'янськ 100 французьких військовослужбовців – справжнісінький фейк.

Фейком про французький легіон у Слов'янську Кремль намагається досягти трьох цілей – Мережа

Днями ресурс Asia Times опублікував новину про те, нібито у Слов'янську перебуває 100 осіб із французького іноземного легіону. Однак жодне ЗМІ не наважилося перевірити першоджерело, на яке посилається автор статті Стівен Браєн.

Учора, 5 травня, детальний аналіз провів паблік "Быть или", опублікувавши свою думку у Мережі.

Найцікавіше, що фейкову новину ресурсу Asia Times поали блискавично поширювати у Мережі не тільки пропагандисти, а й низка українських ЗМІ.


Свою статтю Браєн опублікував у гонконзькому ресурсі, де повідомляє про прибуття до Слов'янська 100 з 1500 французьких військовослужбовців.

Свою статтю той опублікував, відштовхуючись від заяви Марії Захарової від 3 квітня 2024 року та вкидання Z-пабліка "Военная хроника" від 12 квітня.

Джерело нагадує всім, що автор статті є ще тим конспірологом. Саме йому належать статті про те, що свого часу Вашингтон встановив контроль над Будановим, щоб перенести столицю України з Києва до Львова. Також у нього була стаття і про те, що США реально розглядають Молдову як плацдарм для наступу у Крим.

Ще одним таким журналістом можна вважати Сеймура Херша, який також пише статті "під диктовку" Кремля.

У своїй статті Браєн розмірковує про те, що такі події, як відправлення іноземних солдатів в Україну, може спровокувати нову війну в Європі.

Цією статтею автор хотів домогтися трьох моментів. Це реакція французів на рішення Макрона допомогти Україні своїми військами. Для Азії стаття вийшла під час візиту Сі до Парижу. А для Росії дозволити вкотре завдати ракетного удару по лікарні у Слов'янську, щоб потім заявити про те, нібито там перебували найманці з Франції.

Джерело повідомляє, що на сьогодні президент Франції ще не ухвалив рішення про те, щоб відправити в Україну свої війська.

Раніше ми повідомляли, що у Кремлі сильно стурбовані заявами Макрона та Кемерона щодо України.

Нагадаємо, 5 травня лідер Китаю прибув до Європи та насамперед відвідав Францію.

Автор: Сеть

Останні новини