4 травня 2024, 20:20

Березовець розповів, про що буде Путін благати Сі Цзіньпіна під час візиту до Китаю: "Головне – зупинити..."

Політтехнолог Тарас Березовець переконаний, що позиція Росії слабшає, оскільки навіть союзники вже не на її боці.

Березовець розповів, про що буде Путін благати Сі Цзіньпіна під час візиту до Китаю: "Головне – зупинити..."

Один із головних союзників РФ, Китай, більше зацікавлений у тому, щоб не втратити ринок збуту своїх товарів у Європі та США та заради цього готовий зрадити Путіна, повідомив Тарас Березовець. Загроза економічних санкцій є ефективним важелем тиску на главу КНР, через що товарообіг із Росією зменшився. У надії вмовити Сі Цзіньпіна "дружити" з РФ, а не із Заходом, глава Кремля здійснить робочий візит до Китаю.

Думку Тараса Березовця про мету візиту Путіна до Китаю можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

Політтехнолог пояснив, чого побоюється Путін: "Підсумки цієї поїздки туманні, якщо не сказати, що вони заздалегідь песимістичні, але те, що поїздка диктатора відбудеться на уклін саме до Китаю, також глибоко символічно для Путіна. З точки зору того, що Китай зараз активно намагається скористатися ситуацією та не просто бути посередником у врегулюванні російсько-української війни, також лідер Китаю поїде Європою, де, можливо, буде вирішено питання стосовно участі Китаю у саміті миру у Швейцарії 15-16 червня".

Після цього Тарас Березовець розповів, про що готовий, принижуючись, просити Сі Цзіньпіна очільник Кремля під час свого візиту до Китаю: "Очевидно, що завдання Путіна полягатиме у тому, щоб вмовляти Сі Цзіньпіна у жодному разі не відправляти китайську делегацію на цей саміт миру навіть у якості спостерігачів. Усе це має, безумовно, вкрай принизливий вигляд для кремлівського диктатора, але, вочевидь, такі питання й особисте приниження його хвилюють вкрай мало: він це звик робити із завидною регулярністю. Нічого, одним приниженням більше, одним менше, але головне - зупинити рух Китаю на Захід".

Автор: Тарас Березовец

Останні новини