28 березня 2024, 13:50

"У РФ людей настільки оскотинили..." – Швець пояснив, яку помилку зробила ФСБ після теракту у "Крокусі"

ФСБ підставила сама себе тим, що опублікувала у Мережі звірячі тортури таджиків-"терористів", заявив Юрій Швець.

"У РФ людей настільки оскотинили..." – Швець пояснив, яку помилку зробила ФСБ після теракту у "Крокусі"

Військово-політичний аналітик, колишній радянський розвідник Юрій Швець зізнався, що його вразили дії ФСБ після теракту у ТРЦ "Крокус Сіті Хол". "Представники російського спецназу по-звірячому катували затриманих таджиків і виставили це у Мережу. Вони це зробили, бо знали: населення РФ має сприйняти це позитивно, тобто вони вважають, що оскотинили свій народ за 20 років правління Путіна до такої міри, що перетворили їх на нелюдей", - заявив експерт на своєму YouTube-каналі.

Але здивування в аналітика викликав не стільки цинізм представників російського спецназу, скільки їхня неймовірна дурість, адже, показавши на весь світ, як вони відрізають вухо затриманому таджику-"терористу", спецслужби автоматично вбили головну доказову базу, через яку хочуть вийти на український слід.

"Їм потрібно переводити стрілки на Україну, але ці іді*ти "вбили" як потенційних свідків, так і джерело юридично значущих доказів у суді. Вони "вбили" цим відрізаним вухом усіх чотирьох таджиків. Вони будуть на них посилатися, але, крім російських судів, їхні свідчення ніхто у цивілізованому світі не прийме. Ми ж усі розуміємо, що під тими жахливими тортурами, які були застосовані, ці таджики можуть зізнатися навіть у тому, що вони всі разом брали участь в убивстві Кеннеді або у підпалі Рейхстагу у 1933 році", - пояснив Швець.

Також аналітик нагадав, що, після того як у селі Сонгмі у В'єтнамі 1968 року американські солдати скоїли воєнний злочин (розстріляли більшу частину мирних жителів), почався гучний судовий процес. І хоча там ситуація була спірна, все одно здійнялося багато крику та шуму. "Але щоб ось так: відрізати вухо та потім показати на весь світ... Це просто звірство й ідіотизм", - підкреслив експерт.

Нагадаємо, у The New York Times повідомили про різке зростання антимігрантської риторики у РФ після теракту у ТРЦ "Крокус Сіті Хол".

Крім того, "розгорається скандал: думки щодо депортації громадян Таджикистану у російських соцмережах розділилися".

Раніше в ISW спрогнозували риторику та дії Кремля щодо України після теракту у Підмосков'ї.

Автор: Юрий Швец

Останні новини