12 березня 2024, 11:15

Це смертельна ганьба для Росії", – Невзоров відреагував на подію, еквівалентну удару 100 Taurus по РФ

Отримання "Оскара" українським фільмом "20 днів у Маріуполі" – це смертельна та всесвітня ганьба для Росії, впевнений Олександр Невзоров.

Це смертельна ганьба для Росії", – Невзоров відреагував на подію, еквівалентну удару 100 Taurus по РФ

Днями Україна здобула дуже серйозну перемогу: фільм "20 днів у Маріуполі" Мстислава Чернова отримав "Оскара" у номінації "Найкращий документальний повнометражний фільм". Ця подія завдала по Росії архісерйозного удару, еквівалентного удару не менш ніж 100 ракет Taurus. Про це заявив на своєму YouTube-каналі російський опозиційний публіцист Олександр Невзоров.

"Це смертельна ганьба для Росії. Ганьба всесвітня. Тепер фільм про те, як росіяни вбивали Маріуполь, як бомбили пологові будинки та театри, як вбивали дітей, побачить усе людство, як це завжди буває з оскарівськими фільмами. "Оскар" дають не тільки за кіно, але ще й за документ, за правду та мужність (за це ж у РФ дають 8 років суворого режиму з конфіскацією майна)", - зазначив аналітик.

За словами Невзорова, тепер крики Міноборони РФ, лепет Пєскова та волання путінської пропаганди будуть безсилі у світовому інформаційному просторі, адже цей фільм навіки закарбував Росію як невиліковну країну-вбивцю.

Найцікавіше полягає у тому, що в усьому цьому немає жодного перебільшення, підкреслив опозиціонер. Документальний фільм - це особливий жанр, який вимагає від оскарівських комісій, кіноакадемій і маси фахівців абсолютної впевненості у тому, що все викладене є абсолютно перевіреною інформацією. Не дарма російська пропаганда так "пристрасно" приховувала та продовжує приховувати факт отримання "Оскара" фільмом "20 днів у Маріуполі". 

Але факт залишається фактом - від Маріуполя РФ не відмиється вже ніколи, підкреслив Невзоров.

Раніше ми повідомляли, що зі скороченої телеверсії "Оскар" вирізали нагородження українського фільму: "Вся команда "Суспільного" була шокована".

Нагадаємо, Володимир Зеленський прокоментував вручення "Оскара" фільму "20 днів у Маріуполі": "Ми повинні перемогти російське зло".

Тим часом 96-а премія "Оскар" є знаковою для України: наша країна вперше вийшла переможцем.

Автор: Александр Невзоров

Останні новини