8 березня 2024, 15:41

"Земля наша велика..." – Швець озвучив головну перевагу призначення Залужного послом у Великій Британії

Юрій Швець пояснив, чому призначення Залужного послом у Великій Британії не має шокувати українців і викликати у них зневіру.

"Земля наша велика..." – Швець озвучив головну перевагу призначення Залужного послом у Великій Британії

Військово-політичний аналітик, колишній радянський розвідник Юрій Швець відреагував на новину про те, що екс-Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний може бути новим українським послом у Великій Британії.

"Я цілком допускаю, що багато людей із радикальною позицією вважали б за краще бачити Залужного як експерта на YouTube-каналах, де він би розповідав, як потрібно (або не потрібно) воювати. Але, наскільки я розумію, Валерій Федорович - зовсім інша людина. Вплутуватися у такі "бої" - означало б для нього розтратити весь свій капітал: людський і професійний", - заявив аналітик на своєму YouTube-каналі.

За словами Швеця, якби не нова посада, то на Залужного чекала б доля Ігоря Смешка (колишній голова СБУ - ред.) й інших генералів, які могли б врятувати Україну, але змушені, по суті, сидіти вдома. Вони не ходять на телемарафон, тому перебувають не на виду, про них ніхто нічого не знає.

"Я дуже переживав за життя та здоров'я Валерія Федоровича після того, як його зняли з посади Головкома ЗСУ, - зізнався експерт. - У нього ж навіть не було державної охорони, на відміну від Сирського, який тоді був на голову нижчим за нього. Нам потрібно зберегти Залужного для майбутнього України".

Лондон - це найкраще місце для екс-Головнокомандувача ЗСУ, адже саме Велика Британія з огляду на нестабільну ситуацію у США може бути центром міжнародної політики.

Таким чином, замість того щоб просто сидіти вдома, Валерій Залужний набереться у Лондоні міжнародного досвіду, отримає зв'язки, дізнається багато потрібного та корисного для майбутнього лідера країни.

"До речі, я неодноразово говорив, це моє глибоке переконання, що одна з причин успіху деяких країн Східної Європи після розвалу СРСР полягає у тому, що вони запросили людей, які жили за кордоном. Вони знали, як зсередини функціонують інші держави. Звідки пішла Київська Русь? Пам'ятаєте, з чого починається? Приїхали до варяга. Валерій Федорович, звісно, не варяг, але він перебуватиме приблизно там, де був Рюрик, коли до нього прийшли та сказали: "Земля наша велика та багата, а порядку у ній немає. Приходьте княжити та володіти нами"", - підсумував Швець.

Нагадаємо, Дмитро Кулеба назвав причину, через яку Валерія Залужного призначили послом у Великій Британії.

Раніше Володимир Зеленський анонсував нову посаду Залужного: "Союзницькі відносини повинні тільки зміцнюватися".

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Юрий Швец

Останні новини