2 березня 2024, 12:55

"Череда страшних драм насувається", – Грозєв прогнозує масові вбивства ворогів Путіна

Журналіст-розслідувач Христо Грозєв попередив, що у диктатора Володимира Путіна не залишилося "червоних ліній".

"Череда страшних драм насувається", – Грозєв прогнозує масові вбивства ворогів Путіна

Після смерті політв'язня Олексія Навального, ймовірно, послідує низка нових політичних убивств. Диктатор РФ Володимир Путін перейшов "червону лінію".

З таким попередженням виступив болгарський журналіст-розслідувач, глава Bellingcat Христо Грозєв.

За даними Грозєва, поінформоване російське джерело йому натякнуло, що Навальний - це тільки початок. Путінський режим втратив гальма та готує масові розправи над своїми ворогами та критиками.

"Джерело (...) натякнуло, що (це) не останній інцидент... Мені здається, що зараз ми увійдемо у такий період, який буде низкою страшних драм. Путін даватиме сигнал Заходу, що якщо ви не готові домовлятися, то буде ще гірше", - заявив Грозєв.

Він висловив думку, що вбивством Навального Путін послав сигнал Заходу, адже не просто так повідомлення про смерть політв'язня було оприлюднене у перший день Мюнхенської конференції з безпеки, де зібралася вся світова еліта.

"Я реально боюся, що мотивація Путіна була цим убивством довести Заходу, що у нього більше немає "червоних ліній", і у такий спосіб примусити домовлятися щодо України на своїх умовах", - повідомив очільник Bellingcat.

Він пообіцяв уже протягом місяця закінчити розслідування щодо вбивства Навального. Грозєв припустив, що опозиціонер знову став жертвою отруєння.

"Кремль ховає всі докази... Але дані є. Вони помилки продовжують робити, та я впевнений, що ми знайдемо (докази вбивства опозиціонера - ред.)... Вважаю, що це умовний "Новачок" по-любому... Дуже ймовірно, що вони закінчили цю справу (вбивство Навального - ред.) саме у той спосіб (з якого починали - ред.)", - сказав він.

Журналіст також підтвердив, що вбивству передували неформальні переговори між США, Німеччиною та Москвою про обмін Навального на путінського кілера Вадима Красикова.

Тим часом після Навального Кремль визначився з наступною жертвою, вважає Юсов.

Автор: Христо Грозев

Останні новини