25 лютого 2024, 07:43

Яковина вказав на цікавий нюанс, який "робить Путіна нелегітимним в очах США та Заходу"

Журналіст Іван Яковина розповів про особливості чергового пакета американських санкцій проти РФ.

Яковина вказав на цікавий нюанс, який "робить Путіна нелегітимним в очах США та Заходу"

Після зустрічі Байдена з дружиною та дочкою російського опозиціонера Навального він оголосив про новий пакет санкцій проти РФ, повідомив Іван Яковина. Важливий момент, на який мало хто звернув увагу, цього разу йдеться ще й про санкції особисто проти Путіна. Якщо на перший погляд це може здатися формальністю, то на ділі може виявитися способом уже наперед не визнати легітимність президента РФ після прийдешніх виборів.

Думку Яковини про санкції США проти РФ можна дізнатися з відео на каналі YouTube.

"Непоганий пакет санкцій. Звичайно, ми очікували, що до другої річниці великого вторгнення в Україну американці щось таке запропонують. Я так розумію, що після зустрічі з Навальними Юлією та Дариною Байден додав туди ще особисто проти Путіна санкції, тому що раніше він був проти, не дуже хотів вводити проти Путіна санкції, а зараз їх будуть вводити", - озвучив свій аналіз подій український журналіст.

Яковина звернув увагу на важливий нюанс: "Санкції проти Путіна - це символічний жест, бо у Путіна навряд чи там, в Америці, є якісь накопичення чи активи, але запровадження санкцій проти нього вводить його у ту саму лігу, де Саддам Хусейн, Слободан Мілошевич тощо. США таким чином відмовляють Путіну у легітимності, причому заздалегідь відмовляють".

"На мій погляд, це дуже хороший сигнал від американців. Чому? Тому що він дає надію на те, що США відмовляться визнавати Путіна президентом після процедури перепризначення Путіна на трон 17 березня. Путін стане після цієї процедури в очах США та в очах Заходу нелегітимним, тобто він буде фактично узурпатором для тієї системи країн Заходу", - висловив свої надії на краще політичний оглядач.



Раніше Яковина пояснив, що Путін хотів сказати Заходу вбивством Навального.

Автор: Иван Яковина

Останні новини