8 грудня 2023, 10:50

"У Путіна є мінімум 1–1,5 місяці на масовані зимові удари", – Ян Матвєєв

Україна буде особливо вразливою для російських ракетних ударів у найближчі півтора місяця, попередив Ян Матвєєв.

"У Путіна є мінімум 1–1,5 місяці на масовані зимові удари", – Ян Матвєєв

У зв'язку з тим що США все ніяк не можуть узгодити фінансування військової допомоги Україні, найближчі півтора місяця будуть особливо небезпечними. Головна проблема у ППО.

Про це у своєму блозі пише відомий російський військовий оглядач Ян Матвєєв.

Він зазначив, що у зв'язку з наближенням Різдва та канікулами Сполучені Штати можуть перенести голосування за військову допомогу Україні на 2024 рік. Це призведе до того, що Америка не зможе передати Києву нові комплекси протиповітряної оборони (ППО) раніше лютого - березня майбутнього року. І це тривожна новина для всіх українців.

"У Путіна є щонайменше 1-1,5 місяці на масовані зимові удари. А Україна може сподіватися тільки на те ППО, що вже є", - повідомив Матвєєв.

Він також нагадав: Росія за останній рік зуміла налагодити виробництво на своїй території дронів-камікадзе "Шахед", а це значить, що зимові атаки можуть бути більш масованими та серйозними, ніж рік тому. Україні доведеться дуже непросто.

А ось з іншим озброєнням ситуація трохи краща, упевнений Матвєєв. Розконсервація та ремонт бронетехніки й артилерії охоплює близько 1-2 місяців, і американці можуть встигнути їх поставити. Однак ризики затримок все одно є.

"Кожен тиждень затримки буде зрушувати цей горизонт, а разом з ним буде затримуватися і новий весняно-літній наступ ЗСУ. Чим загрожують такі затримки, ми вже бачили цього року. Без значного пакета допомоги США нормально поповнити війська для повноцінної атаки не вийде", - повідомив російський експерт.

На його думку, ЗСУ буде потрібно приблизно 100-150 бойових танків, удвічі більше броньовиків, а також 2-3 дивізіони артилерійських установок. Це створить перевагу та дасть змогу українцям атакувати російські позиції.

"Дуже багато стоїть на кону для України зараз", - констатував Матвєєв.

Раніше ЗМІ озвучили новий запит США з України.

Ми також писали, що Україна та США домовилися про спільне виробництво зброї.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.

Автор: Сеть

Останні новини