5 грудня 2023, 15:19

"Україні потрібно перестати жити в очікуванні переговорів, двох-трьох тижнів і шашликів", – Береза

Заяви Москви про готовність до переговорів – це не більше ніж інформаційний шум, запевняє Борислав Береза.

"Україні потрібно перестати жити в очікуванні переговорів, двох-трьох тижнів і шашликів", – Береза

Україні не варто звертати увагу на регулярні заяви влади РФ про готовність почати переговори про мир.

Про це у своєму блозі пише ексдепутат Верховної Ради, політик Борислав Береза.

Пєсков (прес-секретар диктатора РФ - ред.) щойно заявив, що Росія зберігає готовність до переговорів щодо врегулювання в Україні, вони були перервані українцями.

А вчора росіяни розганяли, що Росія готова до переговорів з Україною, зокрема на території західної країни. Раніше глава МЗС Угорщини Петер Сійярто заявив, що Будапешт все ще може стати посередником між Москвою та Києвом з питання врегулювання конфлікту.

Хочу нагадати, що Росія постійно пропонує переговори, але на своїх умовах, які абсолютно неприйнятні для України та нереалізовані. Ці умови смерть для України та перетворення її на аналог Білорусі під контролем Москви, тому ставтеся до цих повідомлень як до інформаційного шуму. Вони ні про що.

І пам'ятайте два моменти, що Росія може пообіцяти та підписати все, що завгодно, але порушить свої обіцянки за першої ж зручної нагоди. Доведено 1999 року порушенням Хасавюртовських угод і 2014 року Договором про дружбу, співробітництво та партнерство між Російською Федерацією й Україною. Можу ще приклади навести, але який сенс.

Росія визнає тільки болт і силу, тому потрібно перестати жити в очікуванні переговорів, двох-трьох тижнів і шашликів. Необхідно було давно переводити Україну на військові рейки та, живучи війною, йти до перемоги. Влада для цього має позбутися ілюзій і почати менше говорити, а більше робити. Не треба ефектних заяв, необхідні ефективні дії. І тоді Росія сама попросить переговори. Але для цього треба багато чого зробити, а не просто очікувати.

Раніше Бєлковський пояснив, чому Путін почав просити про переговори.

Ми також писали, що Макфол пояснив, чому немає сенсу закликати Зеленського до переговорів.

Редакція сайту не несе відповідальності за зміст блогів. Думка редакції може відрізнятися від авторської.


Автор: Борислав Береза

Останні новини